Hlavní obsah

Bezdůvodně pobodali mladého fotbalistu. Dostali doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prosinci 2022 ubodali Remy Gordon a Kami Carpenter na parketě nočního klubu v Birminghamu poloprofesionálního fotbalistu Codyho Fishera. Od té doby se táhlo soudní řízení a konečně padl verdikt – doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Policie zasahuje v klubu Crane v Birminghamu po pobodání Codyho Fischera.

Článek

„Nikdy vám nemůže být odpouštěno za to, co jste nám provedli. Jako bych i já byla bodnuta přímo do srdce,“ řekla dle britských médií matka Codyho Fischera. Její syn, v době tragédie 23letý fotbalista působící v nižších anglických soutěžích, slavil Štědrý den v roce 2022 v klubu ve městě Solihull.

Při odchodu domů měl, zřejmě nechtěně, vrazit do Remyho Gordona. „Zdá se, že Fischer neudělal nic víc. Pouze se dotkl zad Gordona. Ten pak jen hledal, s kým vyvolá konflikt,“ popisoval prokurátor Michael Duck. Neuplynulo ani 48 hodin a Gordon s Carpentrem vyhledali Fischera v podniku Crane v Birminghamu.

Propašovali přes ochranku nůž, což bylo u soudu popsáno jako „cílená akce odplaty“. Fischera následně bodli přímo do hrudníku a mladík na následky zranění zemřel. Podle Ducka byl Gordon později zachycen na kamerovém záznamu v nedaleké restauraci, jak si nahraný útok znovu pouští a směje se při tom.

Gordon a Carpenter se nejprve chtěli vyhnout zatčení a celou věc popírali, aby se postupem času z pobodání obviňovali navzájem. Soud nakonec rozhodl jasně. Oba dostali doživotí s tím, že Gordon si odsedí minimálně 26 let a Carpenter stráví za mřížemi nejméně čtvrtstoletí.

„Dostávám se přes to, každý den je strašlivý a nikdy nekončí. Usínám s vědomím, že můj nejmladší syn, můj nejlepší přítel, se nikdy nevrátí domů. Nikdy neotevře dveře své ložnice, do které ani já dodnes nemohu vstoupit,“ svěřila se Fischerova matka.

Reklama

Související témata: