Hlavní obsah

Pobodání bratrance a pašování kokainu. Nizozemský útočník se z Ruska do vězení nechystá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte Prison FC neboli FC Vězení? Parodický účet si na síti X utahuje z fotbalistů, kteří mají trable se zákonem. Tady je nejnovější příspěvek: „Můžeme hrdě potvrdit, že miláček fanoušků Quincy Promes prodloužil smlouvu o dalších šest let!“ Útočníka Spartaku Moskva a někdejšího nizozemského reprezentanta odsoudili za podíl na pašování kokainu.

Foto: Profimedia.cz

Quincy Promes, nizozemský útočník Spartaku Moskva, dostal šest let vězení za podíl na pašování kokainu.

Článek

Ví, jak chutná ruský titul. V červeném dresu Spartaku si před lety vystřílel korunu krále ligových střelců. Se slavným Ajaxem vyhrál nizozemský Superpohár a napočítali mu 50 zápasů v národním týmu.

Pak je tu ještě jedna, rošťácká tvář Quincyho Promese.

Už loni mu soud vyměřil 18 měsíců vězení za rvačku s bratrancem, jehož bodl do kolena a vážně ho zranil. Potetovaný útočník pár měsíců po incidentu odešel z Nizozemska do Ruska, kde už předtím jednou hrál.

Teď má Promes ještě větší malér. Na Valentýna dostal v Amsterdamu šest let natvrdo za účast na pašování kokainu. A nebylo ho málo. V lednu 2020 přes přístav v Antverpách prošla víc než tuna drogy mazaně schovaná ve dvou zásilkách soli z Brazílie. Promese usvědčily telefonní odposlechy.

Přitížilo mu i jeho jméno, soud zohlednil Promesovu popularitu a možnost inspirování fanoušků na sociálních sítích: „O to víc je problematické, že se (Promes) snaží zvýšit své bohatství a možná i prestiž v určitých kruzích zapojením do velkých mezinárodních transportů drog.“

Asi tušíte, že Promes u soudu nebyl, zůstává v Moskvě. A jak poznamenala agentura Reuters, neočekává se, že by se v dohledné době do Nizozemska vrátil. Promesovi právníci řekli nizozemskému listu AD, že se jejich klient proti rozsudku odvolá.

Bývalý spoluhráč Alexe Krále či Tomáše Vaclíka se v reprezentaci naposledy objevil skoro před třemi lety (v prohraném osmifinále EURO 2021 s Českem), zato ve Spartaku patří k lídrům: poslední sezonu dohrával s kapitánskou páskou. Podle jednoho průzkumu mezi fanoušky by se ho klub neměl zbavovat ani navzdory skandálům. Ovšem Prison FC s ním „podepsal“ další kontrakt okamžitě po odsouzení…

Reklama