Hlavní obsah

Bohemka jako z minulé sezony, radoval se Veselý. Mrzel ho další hloupý gól před pauzou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ďolíček bouřil, všichni Klokani skákali do vzduchu. Bohemians totiž i přes nepříznivý vývoj otočili domácí utkání se třetí Olomoucí, po obratu ve druhé zapisují tři body za velmi cennou výhru 3:2. I přes to, že opět inkasovali těsně před poločasovým hvizdem, jako už tolikrát. „Řekli jsme si, že noční můru těchto gólů a výsledků zabijeme. Z týmu jsem cítil energii, že se nevzdá,“ prohlásil na pozápasové tiskové konferenci kouč klokanů Jaroslav Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Utkání 9. kola Fortuna ligy, Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc, hrané 23. září 2023 v Praze.

Článek

Jak jste vnímal dnešní zápas?

Moje hodnocení je veskrze pozitivní. Viděli jsme velmi zajímavé utkání, určitě pak pro nestranného diváka. Pro bohemáckého pak o to lepší v tom, že skončilo kýženým výsledkem. Věděli jsme, že přijede soupeř ve formě. Olomouc je oprávněně tam, kde je. Jedná se o cenný skalp.

V první půli jste opticky měli o dost více ze hry, přesto jste o pauze prohrávali 1:2.

Musím říct, že tuto sezonu si vyžíráme strašně hloupé góly. Dostaneme jeden z první vážnější akce, pak celý poločas soupeře drtíme. Vždyť jsme měli v první půli držení míče snad 65:35… A když už se dobereme zaslouženého vyrovnání, do poločasu inkasujeme znovu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Erik Prekop z Bohemians se raduje z gólu proti Olomouci.

Dostat gól krátce před pauzou je v této sezoně takový váš evergreen…

Řekli jsme si o půli, že noční můru těchto gólů a výsledků zabijeme. A my budeme ti, kteří to otočí. Že i kdybychom inkasovali ještě jednou, skončí to 4:3. Myslím, že z hráčů to bylo znát, cítil jsem z nás a týmu energii, že se nevzdá. Byla to ta Bohemka, kterou jsme znali z minulé sezony. Rád bych poděkoval i divákům, mají na výsledku svůj podíl. Fandili i za nepříznivého stavu a byli takovým tím naším dvanáctým až třináctým hráčem.

Potěšilo vás, že se prosadili hned tři útočníci? Pro Jana Matouška s Erikem Prekopem šlo o první ligové trefy v sezoně, David Puškáč si připsal druhou. Třeba se ta smůla konečně zlomila.

Doufám v to. Ale myslím, že máme pořád dobré útočníky. Mám za to, že se na tom podepsaly i zdravotní problémy. Matoušek kvůli reprezentačnímu srazu vynechal část přípravy, Prekop s Puškáčem během ní byli zranění. Po poslední reprepauze jsem konečně cítil, že mužstvo je dobře připravené.

Bylo utkání speciální i díky tomu, že se hrálo od 18:00 a pod umělým osvětlením?

Vždy, když se hraje pod světly, má zápas daleko větší atmosféru. Zase budu za uplakánka, ale musím říci, že v létě nebylo vhodné hrát zápasy od tří hodin. Už jen kvůli teplu či atmosféře. Klidně se mohlo hrát od pěti a sedmi, ty sloty se takhle mohly udělat. Ale zápasy gradují a když se díváte na ty večerní, většinou bývají dobré. Za mě by ta utkání mohla být po sobě tak, aby divák neměl tři v jeden čas. Dost by jich to uvítalo, lidé by se mohli podívat na každý zápas. Ale to je jen takový můj názor.

V bráně dostal opět důvěru Martin Jedlička. Jak se vám zamlouval jeho výkon a jak třeba snáší roli náhradníka Michal Reichl? Máte teď dva opravdu silné gólmany…

Nejen dva, ale v podstatě čtyři. Lukáš Soukup je bohužel znovu zraněný, má chronické problémy. A navíc je v kádru i Roman Valeš. Máme teď dobrou brankářskou pracovní skupinu. Hodnotit dnešní výkon (Jedličky) je obtížné, moc toho na něj nešlo. Něco chytil, působil jistě při výbězích, ale těžko říct, jestli mohl něco dělat s obdrženými góly. S prvním určitě, druhý ještě musím shlédnout na videu, ale viděl bych tam chybu někde jinde. Jinak Reichl to bere profesionálně, i když jsou oba jiné osobnosti, všímám si, že k sobě našli super vztah. Jsem rád, že tu není žádná nevraživost.

Jak hodnotíte výkon celé defenzivy? Přeci jen dvakrát inkasovala

Olomouc byla dnes maximálně produktivní. Ze tří nebezpečných situací dala dva góly, jednou předvedl Jedlička výborný zákrok. Z toho nejsem překvapený, jejich zápasy jsme analyzovali. Olomouc je nahoře oprávněně, hraje hezký fotbal. Veze se na takové té vlně jako my loni. Spadne jim tam všechno, vyhrávají zápasy a dominují v nich. My chtěli podat běžecký výkon, vysoko napadat a vzít jim jejich hru. Což se podařilo, řekl bych, že jsme byli jednoduše o jeden gól lepší. I kdyby to nedopadlo dobře, byl bych s výkonem týmu spokojen.

  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.