Hlavní obsah

Brankář Neuer už neprodlouží smlouvu se Schalke. Ve hře je Bayern a United

KOLÍN NAD RÝNEM

Německý fotbalový brankář Manuel Neuer v létě opustí Schalke. Ve středu oznámil, že s týmem neprodlouží smlouvu, která mu končí v roce 2012 a že se rozhodl pro změnu. Největšími zájemci o jeho služby jsou Bayern Mnichov a Manchester United.

Foto: Ramon Espinosa, ČTK/AP

Německý brankář Manuel Neuer.

Článek

"Rozhodl jsem se tak bez jakéhokoli vlivu zvenčí. Nemá to nic společného se změnou trenéra nebo s kýmkoli jiným v klubu," řekl německým novinářům Neuer, který je hráčem Schalke už od roku 1991. "Musím poděkovat klubu i fanouškům. Po dvaceti letech jsem se ale rozhodl, že nastal čas pro změnu. Teď se ale budu plně soustředit na úspěšný závěr sezony," dodal německý reprezentant.

Neuer patří aktuálně k nejvýraznějším brankářským osobnostem na světě. V minulém roce se prosadil na post německé jedničky a pomohl vybojovat třetí místo na mistrovství světa. V brance Schalke se objevuje pravidelně od 19 let. Letos klubu pomohl do semifinále Ligy mistrů, kde se Schalke utká s Manchesterem United.

Už se prý rozhodl

Právě kouč United Alex Ferguson patří k velkým obdivovatelům Neuera, kterého si spolu s Davidem de Geou z Atlétika Madrid vyhlédl jako náhradu za Edwina Van der Sara, který končí kariéru. Podle německých médií má ale Neuer namířeno do Bayernu Mnichov, jenž má dlouhodobé problémy s obsazením brankářského postu. Sám Neuer prohlásil, že se už rozhodl, kam jeho kroky povedou, ale že si to zatím nechá pro sebe.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid