Hlavní obsah

Brno si zažilo hořké déjà vu. Šiman po další čtyřce: Byli jsme jako Plzeň v Lize mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když fotbalová Zbrojovka na podzim hrála proti obrům z elitní trojky, dopadlo to pokaždé stejně: v srpnu 0:4 se Slavií, v říjnu 0:4 se Spartou a ve středu večer 0:4 v Plzni. „Kvalita Plzně, Slavie a Sparty je holt jinde než naše. Klukům jsem říkal, že jsme s Plzní odehráli dobrý zápas, ale má cenu se o tom bavit, když jsme prohráli o čtyři góly?“ říkal brněnský trenér Richard Dostálek ve chvílích, kdy k němu zpoza dveří doléhala hlasitá euforie z plzeňské kabiny.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Adam Vlkanova z Plzně (vlevo) překonává gólmana Zbrojovky Brno Jakuba Šimana (vpravo), přihlíží Jakub Šural.

Článek

„Plzeň je obrovsky zkušená a všichni hráči dobře vědí, co mají dělat. Byli v Lize mistrů, což je nejlepší klubová soutěž na světě, která jim navzdory šesti porážkám dala hrozně moc. My jsme byli v tomhle zápase v podobné pozici jako Plzeň v Champions League, tahle zkušenost nám může hodně pomoct," vykládal brankář Jakub Šiman, jenž ještě dost plzeňských tutovek pochytal.

„Nezalezli jsme na vápno a rozdali jsme si to s nimi. Ačkoliv jsme nováček, nechceme se schovávat, byť z toho možná pramenily chyby," poznamenal Šiman.

Zbytečné chyby, slušelo by se dodat. Hned první gól favoritovi věnoval zpackanou zpětnou hlavičkou stoper Jakub Šural. „V takové situaci musí být balon pro brankáře bezpečný, nebo musí letět na tribunu. I před druhým gólem jsme se rozhodli špatně, Chorému jsme ho nachystali," láteřil kouč Dostálek.

Po letošním návratu do ligy Brno bavilo svěžím fotbalem a pokaždé aspoň jednou skórovalo - kromě zmíněných partií s Plzní, Slavií a Spartou, kdy ve všech třech případech zůstalo na nule.

„V Plzni měli šance Řezníček nebo Alli, ale naše produktivita byla špatná. V první řadě ovšem potřebujeme zapracovat na defenzivě, abychom nedostávali tolik gólů," připomněl Dostálek, že jeho tým sráží třetí nejděravější obrana v lize.

Jak Zbrojovka dopadne v nedělní rozlučce s ligovým podzimem proti Olomouci?

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín