Hlavní obsah

Budějovický paradox: doma se Dynamo trápí, venku boduje. A teď k extrenérovi na sever!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můj dům, můj hrad? Pro fotbalové Budějovice tohle heslo neplatí. Dynamo ze sedmi domácích ligových partií v této sezoně nevyhrálo ani jednu, stejně jsou na tom už jen Bohemians. Zajímavý paradox: černobílý tým je třetí nejlepší v arénách soupeřů. Trochu blázinec, viďte?

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zprava brankář Martin Janáček a David Broukal z Českých Budějovic.

Článek

Budějovičtí soupeři před cestou na Střelecký ostrov s respektem opakovali: „Pokaždé je to tam šichta." V tomto ročníku to neplatí. Dynamo doma uhrálo jen dva body za remízy se Slováckem a Zlínem. Bez domácí výhry jsou i Bohemians, ovšem jen papírově: ve svém Ďolíčku už porazili Pardubice, což byl oficiálně venkovní zápas, protože tým z města perníku má v doupěti Klokanů azyl během rekonstrukce vlastního stadionu.

Šedivá budějovická šňůra začala hned v létě pernou sérií s pohárovými soky - Spartou (0:2), Slováckem (2:2) a Plzní (0:1). Tři zápasy, tři ztráty. Ovšem už tenkrát Dynamo domácí výpadky kompenzovalo venku - dvě výhry v Ďolíčku (proti Pardubicím a Bohemians), remíza v Liberci... Parta z města na soutoku Vltavy a Malše venku posbírala 13 bodů, lepší jsou jen Plzeň a Bohemians.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva Martin Králik z Českých Budějovic a Jakub Kučera z Hradce Králové.

„Bylo by fajn to doma protrhnout a konečně udělat radost fanouškům," opakoval trenér Jozef Weber i jeho hráči. Z téhle věty se postupem času stal budějovický evergreen, který platí dodneška. Dynamo se motá v kruhu. Domácí ztrátou si zavaří a v dalším zápase venku má nůž na krku. Tahle motivace v poslední době funguje skvěle.

9. kolo: porážka 0:3 s Olomoucí. 10. kolo: výhra 2:1 na Baníku.

11. kolo: remíza 2:2 se Zlínem. 12. kolo: výhra 2:0 v Teplicích.

„K venkovnímu zápasu většinou jedeme s tím, že se nám nepovedlo předchozí domácí utkání, a jsme na špičkách. Navíc týmy, s kterými jsme venku hráli, pro nás byly ideální na brejkové situace. Z nich jsme těžili," vykládal Weber.

Asi vás nepřekvapí, že Budějovicím nepomohla ani domácí pohárová výhra nad druholigovou Vlašimí a v lize ve svém znovu zakoply. Po první půli držely s Hradcem Králové bezgólovou remízu, jenže krátce po pauze schytal stoper Lukáš Havel červenou kartu a Dynamo v oslabení dostalo tři góly. Právě děravá obrana je největší budějovickou domácí slabinou, patnáct branek na svém stadionu inkasovalo už jen Brno.

„Z posledních domácích porážek jsme se dokázali dostat a můžeme se z toho příště dostat znovu," poznamenal Weber. Víkendové „příště" bude hodně žhavé: Dynamo v sobotu hraje v Jablonci, který trénuje bývalý budějovický kouč David Horejš.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Fiorentina - Plzeň 2 : 0 119. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 17. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články