Hlavní obsah

Bayern deklasoval St. Pauli 8:1 a rozhodl o jeho sestupu

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov v předposledním kole německé ligy deklasovali nováčka ze St. Pauli na jeho hřišti 8:1 a zajistili si konečné třetí místo, znamenající účast v předkole Ligy mistrů. Hamburské mužstvo se po nejvyšší porážce v klubové historii vrací do druhé ligy po pouhém roce mezi elitou.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu. Mnichovský celek rozstřílel St. Pauli.

Článek

Bayernu zajistili poločasové vedení 2:0 nejlepší ligový střelec Mario Gómez a stoper Daniel van Buyten. Po přestávce odevzdaní domácí inkasovali dalších šest branek. Gómez dokonal hattrick a se sedmadvaceti góly si upevnil vedení v tabulce střelců. Po dvou brankách přidali záložníci Arjen Robben a Franck Ribéry. Debakl zkorigoval čestným úspěchem obránce St. Pauli Marcel Eger. Jeho tým nebodoval podesáté z posledních jedenácti utkání.

Druhý Leverkusen remizoval 1:1 s Hamburkem a přerušil šestizápasovou domácí vítěznou sérii. Pokud navíc domácí v příštím kole prohrají a Bayern Mnichov zvítězí, tak přijdou o druhou příčku a přímý postup do Ligy mistrů.

Hamburk, za který odehrál 71 minut David Rozehnal, poslal do vedení už ve druhé minutě stoper Heiko Westremann. Domácí s Michalem Kadlecem na kraji obrany vyrovnali devět minut po přestávce zásluhou útočníka Stefana Kiesslinga.

Nováček Kaiserslautern s českými záložníky Janem Morávkem a Adamam Hlouškem v základní sestavě otočil zápas s Wolfsburgem a na hřišti soupeře zvítězil 2:1. Pouze na lavičce domácích byl další středopolař Jan Polák. "Vlci" zůstali patnáctí s bodovým náskokem na Mönchengladbach.

Nejhorší tým jarní části Frankfurt prohrál na svém stadionu v záchranářském souboji s Kolínem nad Rýnem 0:2 a propadl se na sedmnáctou příčku, která znamená sestup. Za domácí odehrál 75 minut útočník Martin Fenin.

Jistý mistr Dortmund prohrál 0:2 v Brémách, které na své půdě vyhrály poprvé od 15. ledna. Schalke doma podlehlo Mohuči 1:3 a po páté soutěžní porážce za sebou se propadlo na čtrnácté místo.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Brémy - Dortmund 2:0 (5. Silvestre, 63. Pizarro), Frankfurt - Kolín nad Rýnem 0:2 (24. Chihi, 90.+3 Podolski z pen.), Leverkusen - Hamburk 1:1 (54. Kiessling - 2. Westermann), Mönchengladbach - Freiburg 2:0 (80. Hanke, 82. Reus), Norimberk - Hoffenheim 1:2 (16. Wollscheid - 40. Roberto Firmino, 86. Sigurdsson), Schalke - Mohuč 1:3 (47. Huntelaar - 52. Schürrle, 82. Holtby, 85. Noveski), St. Pauli - Bayern Mnichov 1:8 (78. Eger - 10., 52. a 86. Gómez, 54. a 84. Robben, 74. a 88. Ribéry, 32. Van Buyten), Stuttgart - Hannover 2:1 (58. Hajnal, 61. Okazaki - 66. Stindl), Wolfsburg - Kaiserslautern 1:2 (6. Mandžukič - 25. Lakič, 44. Amedick).

Reklama

Související témata: