Hlavní obsah

Bayern Mnichov je podle médií blízko angažování trenéra Kompanyho

Bayern Mnichov je podle médií blízko angažování nového trenéra, na podmínkách se dohodl s koučem fotbalistů Burnley Vincentem Kompanym. Informují o tom například anglické listy Guardian a Telegraph či německý Bild. Kluby se ještě musejí dohodnout na odstupném za osmatřicetiletého belgického kouče, jenž má v současném působišti smlouvu do roku 2028.

Trenér Vincent Kompany skončil po dvou sezonách bez trofejí u fotbalistů Anderlechtu

Článek

Bayern letos poprvé od roku 2013 nezískal v Německu mistrovský titul a už několik měsíců hledá nástupce trenéra Thomase Tuchela, s nímž se v únoru kvůli nepřesvědčivým výsledkům dohodl na předčasném konci po sezoně. Dlouho byl ale klub neúspěšný, nabídku mimo jiné odřekli kouč mistrovského Leverkusenu Xabi Alonso či trenéři národních týmů Německa a Rakouska Julian Nagelsmann a Ralf Rangnick. Vedení klubu nakonec jednalo i o setrvání Tuchela, ale na pokračování se s ním nedohodlo.

Bývalý stoper Kompany už v Německu působil v letech 2006-2008 jako hráč Hamburku před odchodem do Manchesteru City, kde se stal jednou z legend klubu. S týmem během jedenácti let vyhrál mimo jiné čtyřikrát Premier League a osm let byl jeho kapitánem.

Po odchodu ze City v roce 2019 hrál za Anderlecht, který rok nato převzal jako trenér. Do Burnley přišel bývalý kapitán belgické reprezentace v roce 2022 a s klubem vyhrál druhou ligu, do které se tým letos po jedné sezoně v Premier League znovu vrací.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.