Hlavní obsah

Mohuč - Bayern 3:1Bayern senzačně podlehl Mohuči, do čela jde Dortmund

Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu si v sobotním 29. kole německé ligy lehce poradili s Frankfurtem 4:0 a posunuli se do čela tabulky před Bayern Mnichov. Obhájce titulu totiž po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů prohrál 1:3 v Mohuči a na nově vedoucí Borussii ztrácí jeden bod. Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance porazily poslední Herthu 4:2, Hoffenheim s obráncem Pavlem Kadeřábkem prohrál s Kolínem nad Rýnem 1:3. Po třech zápasech se podařilo zvítězit Wolfsburgu, který deklasoval 5:1 sestupem ohroženou Bochum a drží se ve hře o evropské poháry.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov po prohře v Mohuči.

Článek

Úřadující vicemistr Dortmund otevřel skóre v zápase s Frankfurtem v 19. minutě, kdy Bellingham šikovnou otočkou obešel obránce a zakončil na zadní tyč Trappovy branky. O pět minut později se prosadil Malen a před přestávkou zvýšil již na 3:0 hlavičkou Hummels. V druhém poločase pojistil výhru Dortmundu svým druhým gólem Malen, opět po přihrávce Adayemiho. Borussia vyhrála devět domácích zápasů v řadě v jedné sezoně poprvé ve své historii, devátý Frankfurt čeká na ligovou výhru již od února.

Bayernu s bývalým trenérem Mohuče Thomasem Tuchelem na lavičce rozhodčí nejprve neuznali trefu Maného kvůli ofsajdu, ale v 29. minutě už se senegalský útočník prosadil hlavou regulérně a dal sedmý gól v sezoně.

V 65. minutě vyrovnal Ajorque. Francouzský útočník, který během zimní přestávky přestoupil do Mohuče ze Štrasburku, skóroval ve čtvrtém zápase za sebou a pošesté v ročníku. O osm minut později dokonal obrat Barreira a výhru šestého celku neúplné tabulky potvrdil o chvíli později Martín.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Zklamaný útočník Bayernu Sadio Mané.

Brémy zvítězily v bundeslize poprvé od února, prvním hattrickem v kariéře sestřelil Herthu Ducksch. Tři góly dal do 51. minuty, po hodině hry na něj navázal Weiser po chybě brankáře. Pavlenku v závěru zápasu překonali Ngankam a z penalty Lukebakio.

Kolín nad Rýnem na hřišti Hoffenheimu potvrdil rostoucí formu. Do přestávky skórovali Kainze a Selke a v nastavení druhé půle zpečetil výhru Thielmann. Snížit ještě stihl z pokutového kopu Dolberg. Kadeřábek odehrál celý zápas, jeho tým má na 14. místě náskok čtyř bodů na barážovou pozici, Kolín se soupeři vzdálil na šest bodů.

Wolfsburg se udržel v dvoubodovém závěsu za Mohučí. Proti patnácté Bochumi se v prvním poločase prosadili Svanberg, Kamiňski a Wimmer. Švédský záložník Svanberg přidal gól i ve druhém poločase, po snížení Broschinského ještě Waldschmmidt skóroval z dorážky po neúspěšné Windově penaltě.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Bochum - Wolfsburg 1:5 (69. Broschinski - 10. a 56. Svanberg, 21. Kaminski, 33. Wimmer, 77. Waldschmidt)
Hertha Berlín - Brémy 2:4 (68. Ngankam, 79. Lukebakio - 6., 27. a 51. Ducksch, 63. Weisner)
Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 1:3 (90.+4 Dolberg - 18. Kainz, 39. Selke, 90.+2 Thielmann)
Mohuč - Bayern Mnichov 3:1 (65. Ajorque, 73. Barreiro, 79. Martín - 29. Mané)
Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0 (24. a 66. Malen, 19. Bellingham, 41. Hummels)
Související témata: