Hlavní obsah

Trpaslík z 3. ligy překonal giganta. Bayern v poháru s ostudou a Müller kritizuje spoluhráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov se sbírají z těžkého výbuchu, ve středu večer vypadli ve druhém kole Německého poháru na půdě třetiligového Saarbrückenu po porážce 1:2. „Je to sto vysvětlení, nebo taky žádné. Jsme na té špatné straně pohárové senzace,“ mračil se trenér zostuzeného favorita Thomas Tuchel.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov v čele s Thomas Müllerem debatují s fanoušky po porážce v poháru na půdě třetiligového Saarbrückenu.

Článek

V Saarbrückenu už o poločasové přestávce začali větřit překvapení. Těsně před jejím startem domácí vyrovnali a člen dozorčí rady klubu Egon Schmitt, jenž byl v roce 1977 jako hráč u drtivé výhry Saarbrückenu 6:1 nad Bayernem, pak pronesl: „Vypadá to, že tohle je den vhodný pro senzaci.“ Byl dobrým prorokem, zhruba za hodinu mohl stejně jako celý tým a jeho fanoušci juchat po opravdu senzačním postupu.

„Najdete mnoho důvodů, proč jsme vypadli. Pokud tým ze třetí ligy, jakým Saarbrücken je, vyřadí Bayern, tak jsme určitě udělali něco špatně. Domácí bojovali, hřiště nebylo perfektní, to k tomu ale patří. Zápas mohl jít do prodloužení, ale v poslední minutě jsme inkasovali, což je brutální rána,“ shrnul matador bavorského kolosu Thomas Müller.

„Měli jsme problémy vyrovnat se s agresivní hrou (soupeře). Několik hráčů mělo pomalý rytmus ve hře a to bylo znát,“ zmínil Tuchel, který v utkání nevyužil obávaného střelce Harryho Kanea. Angličan zůstal celé utkání na lavičce. „Měli jsme už jen jedno střídání, chtěl jsem počkat na prodloužení. Musel jsem se všech případně zeptat, jestli by mohli pokračovat, protože pak bych už nemohl střídat,“ vysvětloval kouč Bayernu, proč Kanea šetřil.

Saarbrücken rozhodl v šesté minutě nastavení, po rychlém kontru se prosadil Marcel Gaus. „Není to víc než postup, který jsem zažil. Ale je to vrchol, takový zápas prožijete jeden ze sta,“ radoval se autor postupové trefy.

Co oslavy? „Pokud nebudeme slavit teď, tak už nikdy, to si musíme upřímně přiznat. Každý by měl za blázna, kdybych klukům řekl, ať si dají dvě piva a jdou domů. Ve čtvrtek je dobrovolný trénink, pak budeme sbírat síly na víkendový zápas,“ řekl trenér třetiligového mužstva Rüdiger Ziehl.

Bayern pohltila frustrace. Například proto, že obránce Matthijs de Ligt odstoupil kvůli zranění kolena a obavy o jeho zdraví jsou veliké. Jelikož na marodce už jsou stoper Dayot Upamecano, záložník Leon Goretzka a v sobotním šlágru nebude moct hrát ani distancovaný univerzál Joshua Kimmich, ocitá se Tuchel v nepříjemné situaci při skládání sestavy.

Navíc řada hráčů nešla poděkovat v Saarbrückenu fanouškům za podporu, což rozlítilo Müllera, který s nimi po ostudě živě debatoval. „Fanouškům často nejde úplně o výsledek, prohrát můžete. Není ale vůbec možné, aby jen tři nebo čtyři hráči respektovali fandy a přišli po zápase za nimi. Ti kluci za námi jedou uprostřed týdne, ani nevím, kolik stovek kilometrů, aby nás venku podpořili. Že za nimi přijdeme, je to nejmenší, co můžeme udělat. Jde o to, abychom ukázali respekt. Bavili jsme se o tom v kabině. Příště to bude jiné,“ vychrlil ze sebe Müller.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.