Hlavní obsah

Frankfurt - Bayern 1:6Bayern vlétl do nové sezony drtivým vítězstvím

Mistrovský Bayern Mnichov naděloval. Fotbalisté bavorského giganta v úvodním kole bundesligy deklasovali Frankfurt na jeho hřišti 6:1. Pět gólů vsítili už v první půli. Střelecky se prosadila také nová posila z Liverpoolu Sadio Mané. Dvěma góly se blýskl devatenáctiletý záložník Jamal Musiala.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Posila Bayernu Mnichov Sadio Mané v akci během úvodního kola německé bundesliy.

Článek
Fotogalerie

ayern poslal do vedení už v páté minutě Kimmich chytrým obstřelem z přímého kopu, záhy navíc zvýšil Pavard. V 29. minutě se dočkala největší letní posila bavorského velkoklubu Mané, který "rybičkou" zužitkoval Gnabryho centr. Bývalý kanonýr Liverpoolu se trefil už v souboji o německý Superpohár s Lipskem a po deseti letech napodobil výkon Maria Mandžukiče, který jako poslední dal gól v prvních dvou soutěžních utkáních za Bayern.

V 35. minutě měl Musiala před odkrytou bránou snadnou práci po nabídce autora dvou asistencí Müllera a drtivý poločas gólově uzavřel Gnabry. Po změně stran snížil Kolo Muani, poslední slovo měl ale znovu Musiala.

Frankfurt tak nepotvrdil, že byl pro Bayern v posledních třech sezonách nejméně oblíbeným ligovým soupeřem. Před dnešním utkáním dokázal Eintracht z šesti duelů vyhrát tři, dnes ale doma prohrál podruhé za sebou.

Startuje Premier League i bundesliga. Co očekáváme od českých hráčů? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 1:6 (64. Kolo Muani - 35. a 83. Musiala, 5. Kimmich, 11. Pavard, 29. Mané, 43. Gnabry).

Reklama