Hlavní obsah

Bundesligová hvězda dostala trest. Vzala peníze za angažmá, zůstala ale jinde

Lausanne

Německý fotbalový klub Bayer Leverkusen se bude muset ve zbytku sezóny obejít bez Hakana Calhanogla. Mezinárodní sportovní arbitráž CAS dnes potvrdila čtyřměsíční trest, který tureckému záložníkovi udělila FIFA za porušení dohody s Trabzonsporem, a nařídila mu zaplatit 100 000 eur (2,7 miliónu korun). Calhanoglu vedle zbytku klubové sezóny zmešká i březnový zápas Turecka v kvalifikaci MS proti Finsku.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Hakan Calhanoglu z Leverkusenu při utkání s Herthou.

Článek

Problém dvaadvacetiletého rodáka z Mannheimu se táhne od roku 2011, kdy se dohodl na angažmá s Trabzonsporem a přijal za to 100 000 eur. Dohodu pak ale nedodržel a prodloužil smlouvu v Karlsruhe, kde působil v mládežnickém týmu. Do Leverkusenu přišel v roce 2014 z Hamburku. Dnes už je hvězdou. Excelentně zahrává standardní situace, paří k režisérům hry.

"Je to velká rána pro Hakana, ale i pro nás. Přestože Bayer nemá s událostmi z roku 2011 co dělat, jsme nyní tvrdě trestáni. Přijdeme o důležitého hráče v rozhodující části sezóny," posteskl si sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler.

Trabzonspor se na FIFA obrátil v dubnu 2013, proti jejímu rozhodnutí se klub i hráč odvolali a platnost trestu byla do vyřešení případu pozastavena. CAS nyní suspendaci potvrdil, stížnosti Trabzonsporu ale vyhověl jen částečně. Klub vedle navrácení 100 000 eur žádal i odškodnění milión eur.

Reklama

Související témata: