Hlavní obsah

Bylo by zklamání nezískat žádnou trofej, řekl gólman Leverkusenu Hradecky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář a kapitán Lukas Hradecky v rozhovoru pro časopis Kicker řekl, že pokud by fotbalisté Leverkusenu vzhledem k současné formě nezískali v této sezoně žádnou trofej, bylo by to zklamání. Ze tří soutěží, v nichž Bayer usiluje o prvenství, nejvíce preferuje bundesligu. Spoluhráč gólmana Matěje Kováře a útočníků Adama Hložka a Patrika Schicka ocenil také práci trenéra Xabiho Alonsa.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Brankář a kapitán Leverkusenu Lukas Hradecky

Článek

Leverkusen bojuje o první trofej od roku 1993, kdy získal Německý pohár. Od začátku sezony neprohrál žádný z 33 soutěžních zápasů, což je německý rekord. Bundesligu vede o osm bodů před vítězem posledních jedenácti ročníků Bayernem Mnichov. V březnovém osmifinále Evropské ligy vyzve Karabach a v dubnovém semifinále Německého poháru druholigový Düsseldorf.

„Ze současného pohledu by to bylo zklamání, pokud bychom na konci května neměli žádnou trofej. To si řekněme upřímně. Chceme vytvořit něco výjimečného. Musíme ale pro to taky něco mimořádného udělat,“ prohlásil čtyřiatřicetiletý finský gólman slovenského původu Hradecky.

Bayer německou ligu nikdy nevyhrál a pětkrát skončil druhý. „Od té doby, co hraju fotbal, neexistuje pro mě nic většího než ligový titul. Je to o celoroční práci. Pak jste jednoznačně nejlepší tým sezony,“ uvedl finský reprezentant Hradecky, který se narodil v Bratislavě.

Leverkusen vede od předloňského října mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem Alonso. Spekuluje se ale, že po sezoně by se mohl ujmout Liverpoolu nebo Bayernu Mnichov. U obou jeho někdejších týmů skončí po tomto ročníku trenéři.

„Xabi je neuvěřitelně talentovaný. Víme, že budí zájem, bylo by divné, kdyby ne. Nemyslím si, že by se mu snadno říkalo ‚sbohem‘. Ve fotbale je ale možné všechno. My bychom však byli nadšení, kdyby i po létě u nás zůstal. Necháme se překvapit,“ řekl Hradecky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.