Hlavní obsah

Členové sázkařského gangu byli odsouzeni k vysokým trestům

Soud v Bochumi dnes vynesl rozsudek nad třemi členy rozsáhlého sázkařského gangu, kteří jsou ve vazbě již od konce roku 2009. Kvůli uplácení a účasti na organizovaném zločinu dostal nejvyšší trest tří let a 11 měsíců Stevan R., přes tři roky si za mřížemi odsedí také Tuna A. a Nürettin G.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Zástupci policie, prokuratury a UEFA při tiskové konferenci k sázkařskému gangu, který manipuloval zápasy v evropských ligách i pohárech.

Článek

Všichni tři byli při několikaměsíčním procesu usvědčeni, že se snažili prostřednictvím hráčů ovlivnit výsledky řady fotbalových zápasů od juniorských soutěží až po Evropskou ligu.

Bochumští vyšetřovatelé vedou paralelně také podobný proces v kauze uplácení, jehož ústřední postavou je již jednou odsouzený Ante Sapina. Verdikt v tomto případu by měl padnout začátkem května.

Vyšetřování rozsáhlé korupce v evropském fotbale, které probíhá od roku 2009, už zahrnuje na tři stovky podezřelých zápasů a stejný počet lidí. Vedle Německa byli zadrženi a obviněni lidé ve Švýcarsku, Chorvatsku a Turecku.

Reklama

Související témata: