Hlavní obsah

Darida bude mít opět nového kouče, Hertha odvolala Labbadiu

Berlín

Český fotbalový reprezentant Vladimír Darida bude mít v Hertě Berlín opět nového trenéra. Vedení klubu dnes odvolalo Bruna Labbadiu, který vedl mužstvo od loňského dubna, i manažera Michaela Preetze. Jako dočasný kouč by se měl na lavičku vrátit Maďar Pál Dárdai, který už Herthu trénoval v letech 2015 až 2019 a nyní působí v klubu u týmu do 16 let.

Foto: twitter:@HerthaBSC, Twitter

Bruno Labbadia byl odvolaný z lavičky bundesligové Herthy Berlín.

Článek

Labbadiovi se loni povedlo Herthu zachránit v nejvyšší soutěži poté, co během minulého ročníku vystřídala čtyři kouče. V této sezoně se však ambicióznímu týmu podporovanému bohatým investorem Larsem Windhorstem pod jeho vedením opět nedařilo. Místo útoku na pohárové příčky je Hertha v tabulce německé ligy se 17 body z 18 zápasů až na 14. příčce, těsně nad pásmem sestupu. Naposledy v sobotu podlehla 1:4 Brémám a z posledních čtyř utkání získala jen bod.

Dárdai oblékal dres berlínského klubu v letech 1997 až 2011 a po skončení hráčské kariéry v něm začal trénovat. K prvnímu týmu přišel před šesti lety, kdy do Herthy přestoupil Darida z Freiburgu. V první sezoně Dárdai udržel Herthu v nejvyšší soutěži a poté se s ní dvakrát umístil na pohárových příčkách.

Reklama

Související témata: