Hlavní obsah

Dortmund - Mohuč 2:0Dortmund po výhře nad Mohučí znovu ztrácí pět bodů na Bayern

Dortmund
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu porazili v nedělním utkání 26. kola německé ligy Mohuč 2:0 a na vedoucí Bayern Mnichov znovu ztrácejí pět bodů. Borussia bodovala podeváté v řadě, Mohuč neprodloužila sérii tří zápasů bez prohry.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu slaví gól proti Mohuči. Zleva Marcel Schmelzer, Šindži Kagawa a Marco Reus.

Článek

Utkání bylo speciální pro domácího trenéra Tuchela, který před příchodem do Dortmundu trénoval v letech 2009 až 2014 právě Mohuč. Radovat se poprvé mohl po půlhodině hry, kdy se prosadil Reus. Šestadvacetiletému německému reprezentantovi se proti Mohuči daří, v bundeslize jí dal deset branek ve 13 zápasech.

V druhém poločase pojistil tříbodový zisk domácích Kagawa. Hostující gólman Karius sice několikrát vychytal nejlepšího střelce Dortmundu Aubameyanga, gabonský reprezentant si ale připsal alespoň asistenci a v 25 ligových duelech se přímo podílel na 27 brankách: 22 dal a na pět přihrál.

Obvykle hlasití fanoušci v Signal Iduna Parku byli v neděli neobvykle zamlklí. Během zápasu dva návštěvníky postihl srdeční infarkt. Jeden z diváků nepřežil, druhý byl hospitalizován a je ve stabilizovaném stavu.

Ticho na tribunách při utkání Reuse zarazilo. "Byli jsme nejprve podráždění tou atmosférou, neboť jsme o ničem nevěděli. Hned po zápase nám trenér vše vysvětlil. Tím jde hra samozřejmě do pozadí," uvedl a ocenil diváky za jejich reakci na neštěstí.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Leverkusen - Hamburk 1:0 (18. vlastní Ekdal)
Dortmund - Mohuč 2:0 (30. Reus, 73. Kagawa)

Reklama

Související témata: