Hlavní obsah

Čvančara zareagoval na Šilhavého a je zpátky, s ním i Zima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trochu překvapivě v původní nominaci chyběl. V pátek se ovšem v bundeslize po čase zase trefil a je zpátky. Útočník Tomáš Čvančara dostal dodatečnou pozvánku do fotbalové reprezentace, stejně tak i obránce David Zima. Národní tým tak je pro kvalifikační zápasy v Polsku a s Moldavskem kompletní. Mužstvo by se tak mělo v pondělí v Praze sejít v pětadvaceti hráčích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara a Przemyslaw Frankowski z Polska během utkání fotbalové reprezentace v rámci kvalifikace ME 2024.

Článek

Dal Polsku gól v úvodním zápase kvalifikace EURO 2024 v Německu. Z původní nominace teď ovšem útočník Tomáš Čvančara poprvé ve skupině vypadl.

„Byli jsme na jeho úvodních zápasech v Německu. Chytil se tam, do angažmá v Mönchengladbachu vlítl. Teď to však v našich dvou posledních zápasech nebylo úplně ono. Ani v Německu, sbírá minuty až ke konci. Proto jsme se rozhodli útok oživit. Doufám, že změny budou ku prospěchu,“ vysvětlil v úterý trenér Jaroslav Šilhavý, proč dostali přednost nováčci Tomáš Chorý z Plzně a Vasil Kušej z Mladé Boleslavi.

Teď je bývalý hráč Sparty v národním týmu zpátky.

„Tomáš Čvančara zareagoval na moje slova o sportovní formě tím nejlepším možným způsobem, když v pátečním bundesligovém zápase otevřel skóre a hrál dobře. Už na tiskové konferenci jsme říkali, že bychom si takovou reakci představovali. Bylo by skvělé, kdyby na to navázal i proti Polsku nebo Moldavsku,“ přeje si trenér Šilhavý.

Druhou dodatečnou nominaci dostal obránce David Zima.

Trápí nás koncovka, povzdechl si trenér Jaroslav Šilhavý a povolal dva nováčky do útoku. Video: Sport.cz

„Že se chystáme povolat ještě dva hráče, jsme avizovali už v úterý na nominační tiskové konferenci. Pokud se přes víkend nic nestane, tým je v tomto složení kompletní,“ poukazuje manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Reprezentace se sejde v pondělí v Praze. Následně odehraje zápasy proti Polsku (17. listopadu ve Varšavě) a Moldavsku (20. listopadu v Olomouci), ve kterých bude usilovat o osmý postup na mistrovství Evropy za sebou.

Reklama