Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Leverkusen čeká týden pravdy. Páťa proti Bayernu? Frustrovaný a bez podpory

Leverkusen ostudně prohrál na Bayernu a problémy klubu, za který nastupují čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, se prohlubují. Blíží se konec trenéra Seoaneho? Nejen situací kolem aktuálně předposledního týmu tabulky se ve svém pravidelném komentáři po Sport.cz s názvem Echo bundesligy zabývá expert František Straka.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia.cz

Při prohře 0:4 na Bayernu mě Leverkusen totálně zklamal, píše ve svém komentáři ECHO BUNDESLIGY František Straka.

Článek

„Málokdo čekal, že Leverkusen bude v tabulce předposlední. Je to k zamyšlení, příčiny jsou asi hlubšího rázu. Při prohře 0:4 na Bayernu mě Leverkusen totálně zklamal. Totální bázlivost, bez soubojů, absolutní odevzdanost. Pro mě nepochopitelné, takový Leverkusen neznám. Mnichov vyhrál naprosto zaslouženě a dokázal se naladit na úterní duel s Plzní. Celkově podal velmi dobrý výkon.

Co se týče českých hráčů, Páťa Schick byl absolutně odstřihnutý, frustrovaný, bez podpory. Nedivím se, že o sobě začíná pomalinku pochybovat. Ze začátku sezony šance měl, ale nedával je, teď se do nich skoro nedostává. Důvodem je právě malá podpora.

Adam Hložek přišel na posledních deset minut. Nechápu, proč trenér zkouší zase něco jiného. Ukázalo se, že kdyby hrál podhrotového hráče s Páťou, mohlo by to fungovat. Adam bude potřebovat více času, aby se dokázal aklimatizovat, hlavně v situaci, ve které je celý Leverkusen. Tým čeká týden pravdy. Pokud se nepovede uspět doma proti Schalke, kouč Gerardo Seoane to už neustojí. Na Bayernu mohli dostat větší příděl a všichni jsou v očekávání, co bude dál.

Když už jsme u dalšího kola, čeká nás duel Dortmundu s Bayernem. Dortmund měl teď dobře rozehraný zápas v Kolíně a nechápu, co se stalo. První poločas hrál výborně, ale pak během několika minut utkání ztratí. I kouč Terzič, který vždy svěřence obhajoval, teď zdůraznil, že to není jen o trenérech, ale také o odpovědnosti hráčů. Má pravdu. Klání ztratili jen svou lehkovážností.

Zápas s Bayernem bude mít obrovskou váhu. Pokud bude Borussia hrát stejně jako s Kolínem, nemá šanci. Navíc jede do Sevilly na Ligu mistrů, to bude nesmírně náročné. Může se ale stát cokoliv a těžko říct, kdo je favorit. Bude se těšit celé Německo, zvlášť, když se hraje v Dortmundu. Všichni víme, jak fantastická je tam vždy atmosféra.

Jedna vlaštovka u Brém jaro nedělá

Zastavím se ještě u klání Brém gólmana Jiřího Pavlenky s Mönchengladbachem. Ten měl dobře našlápnuto a spekulovalo se, že by v případě triumfu zaznamenal nějaký bodový rekord. Jenže přišla neskutečná facka. Nikdo nečekal, že Brémy vyhrají 5:1. A musím říct, že naprosto zaslouženě. Pro Gladbach možná zápas blbec, nepovedlo se, na co sáhli. Výkony hráčů nebyly adekvátní.

Naopak v Brémách se slaví. Jsou v polovině tabulky, nemají tak známý mančaft, ale začínají šlapat. V dalším kole hrají s Hoffenheimem, oba týmy mají českou stopu a jsem zvědavý, jak se kluci budou prezentovat. Favoritem je pro mě Hoffenheim, má momentálně velkou sílu. Jedna vlaštovka u Brém jaro nedělá.“

Reklama

Související témata: