Hlavní obsah

Fotbalista Fenin bude pokračovat v léčbě v Chotěbuzi

CHOTĚBUZ

Depresemi trpící fotbalista Martin Fenin se poté, co úspěšně zakončil neurologickou rehabilitaci na specializované klinice v německé obci Kreischa poblíž Drážďan, vrátil do Chotěbuzi. Tam bude čtyřiadvacetiletý útočník druholigové Energie, který utrpěl v říjnu vážné zranění hlavy po pádu z okna a přerušil kariéru, pokračovat v další léčbě. Kdy se vrátí k tréninku a k fotbalu, zatím není jasné.

Foto: Sport.cz

Martin Fenin v nemocnici

Článek

Feninův stav se podle klubového webu zlepšuje. Člen širšího kádru české reprezentace se léčí za pomoci týmového lékaře Hartmuta Thamkeho a v současné době pracuje mimo jiné na zlepšení koordinace pohybů. V polovině listopadu se Fenin přesunul do Čech, aby zde podstoupil psychologickou léčbu.

Český útočník chce nyní udělat vše pro to, aby se mohl vrátit k profesionálnímu fotbalu. "Musím se omluvit Energii za způsobené potíže a poděkovat za skvělou podporu od klubu. Mnoho fanoušků mi napsalo dopis, což mi dodává odvahu a sílu," citovaly stránky Chotěbuzi Fenina.

Bývalý hráč prvoligových Teplic v říjnu vypadl z okna a skončil v nemocnici kvůli krevní sraženině na mozku. Později přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění.

Do Chotěbuzi přestoupil na konci srpna z prvoligového Frankfurtu. Tam působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat. Vypadl také z výběru reprezentačního kouče Michala Bílka. Právě to zřejmě byly hlavní příčiny hráčových depresí.

Reklama

Související témata: