Hlavní obsah

Fotbalista Herthy Richter by se po operaci nádoru mohl v srpnu vrátit k tréninku

Fotbalista Marco Richter by se mohl v srpnu vrátit po operaci nádoru ve varleti do tréninku Herthy Berlín. Bundesligový klub uvedl, že tumor byl zhoubný, ale byl zachycen včas, takže mohl být odstraněn bez chemoterapie.

Foto: Profimedia.cz

Marco Richter - ilustrační foto

Článek

"Jsme strašně rádi za tyhle pozitivní zprávy. Dáme Marcovi veškerý čas, který po operaci potřebuje, a těšíme se, že ho za dva tři týdny opět přivítáme na tréninku," uvedl Fredi Bobic, sportovní ředitel Herthy, kde působí i někdejší kapitán české reprezentace Vladimír Darida.

Bývalý německý reprezentant do 21 let Richter je jedním ze tří bunesligových hráčů, kteří procházejí léčbou s nádory na varlatech. Ty mohou být i nezhoubné a nevedou tak vždy k diagnóze rakoviny.

Přípravu svého nového klubu Dortmundu v pondělí opustil útočník Sébastien Haller, poté co mu lékaři našli tumor při prohlídce. Obránce Unionu Berlín Timo Baumgartl zveřejnil svoji diagnózu v květnu a podstoupil chemoterapii. "Všichni v Hertě doufáme také v pozitivní výsledky u Tima Baumgartla a Sébastiena Hallera a přejeme jim, aby se vrátili k fotbalu co nejdříve," dodal Bobic.

Reklama