Hlavní obsah

Dortmund - Stuttgart 2:1Fotbalisté Dortmundu doma nezaváhali a na vedoucí Bayern ztrácejí jen bod

Dortmund zvládl v 12. kole německé fotbalové ligy domácí utkání se Stuttgartem a výhrou 2:1 stáhl ztrátu na první Bayern na rozdíl jednoho bodu. Leverkusen i bez zraněného útočníka Patrika Schicka ukončil čtyřzápasové čekání na ligové vítězství, doma zdolal 1:0 nováčka Bochum.

Foto: Sport.cz

Švýcarský fotbalista Borussie Dortmund Manuel Akanji (vpředu)

Článek

Dortmund poslal do vedení v 56. minutě premiérovou bundesligovou trefou nizozemský útočník Donyell Malen, který do Borussie přišel v létě z PSV Eindhoven. Záhy sice vyrovnal Massimo, ale vestfálskému celku vystřelil tři body pět minut před koncem z dorážky kapitán Reus.

Borussia tak využila zaváhání Bayernu, který v pátek překvapivě podlehl 1:2 Augsburgu. Stuttgart zůstává na 16. místě.

Leverkusenu zařídil hubené vítězství už ve čtvrté minutě hlavou Adli. Bochum potvrdila, že se jí po postupu mezi elitu nedaří na venkovních hřištích, v sedmém utkání odešla pošesté poražena. Nováček je na 12. místě, Bayer se posunul na čtvrtou pozici před Wolfsburg.

Ten poprvé pod vedením kouče Floriana Kohfeldta nezvítězil. Ve čtvrtém soutěžním utkání s novým trenérem prohrávali "Vlci" na hřišti Bielefeldu už o dvě branky, alespoň remízu jim ale zařídily "slepené" trefy Weghorsta a Lukase Nmechy z 62. a 63. minuty.

Po šesti utkáních bez porážky neuspělo Lipsko, vítězství Hoffenheimu 2:0 zařídili Samassékou a Dabbur. Vítěznému celku stále chyběl zraněný Pavel Kadeřábek.

Kvůli zranění chyběl i Vladimír Darida, jehož Hertha nezvládla berlínské derby s Unionem a podlehla na jeho hřišti 0:2. Union zdolal rivala po dvou letech. Za tým, který je soupeřem pražské Slavie ve skupině Konferenční ligy, skórovali v první půlhodině Awoniyi a Trimmel.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Bielefeld - Wolfsburg 2:2 (11. Okugawa, 54. Klos z pen. - 62. Weghorst, 63. L. Nmecha)
Dortmund - Stuttgart 2:1 (56. Malen, 85. Reus - 63. Massimo)
Hoffenheim - Lipsko 2:0 (12. Samassékou, 68. Dabbur)
Leverkusen - Bochum 1:0 (4. Adli)
Mönchengladbach - Fürth 4:0 (10. a 57. Hofmann, 28. Neuhaus, 43. Pléa),
nion Berlín - Hertha Berlín 2:0 (8. Awoniyi, 30. Trimmel).

Reklama

Související témata: