Hlavní obsah

Fotbalisty Herthy Berlín bude trénovat bývalý turecký reprezentant Korkut

Fotbalisty Herthy Berlín, mezi které patří také bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida, bude trénovat Tayfun Korkut. Na lavičce čtrnáctého celku německé ligy nahradí Pála Dárdaie, který byl kvůli špatným výsledkům odvolán.

Tayfun Korkut bude trénovat fotbalisty Herthy Berlín

Článek

Hertha o výměně informovala na svém webu. S Korkutem podepsala smlouvu do konce sezony. Bývalý turecký reprezentant naposledy trénoval před třemi lety Stuttgart, před tím vedl Hannover, Kaiserslautern nebo Leverkusen.

"Jsem plný energie a těším se na výzvu," uvedl sedmačtyřicetiletý Korkut, který má za sebou také působení v roli asistenta u tureckého národního týmu. Jako hráč nastupoval za rodný Stuttgart, Fenerbahce, San Sebastián, Espaňol Barcelona nebo Besiktas.

Dárdai v Hertě skončil po necelém roce, před tím už tým trénoval v letech 2015 až 2019, kdy s ním dvakrát postoupil do evropských pohárů. V minulém ročníku se s týmem udržel v bundeslize a o záchranu bojuje Hertha i v této sezoně.

Pětačtyřicetiletý maďarský kouč byl po čtyřech posledních zápasech bez vítězství odvolán. Hertě patří po třinácti kolech čtrnácté místo s bodovým odstupem od šestnácté barážové příčky. Od pozic znamenajících přímý sestup ji dělí pět bodů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.