Hlavní obsah

Hamburku jsem doporučil Schicka, když byl ještě v Bohemce, vzpomíná Jarolím. Koho by nabídl dnes?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby záleželo čistě jen na Davidu Jarolímovi, Patrik Schick by dost možná své první ligové zápasy mimo Českou republiku odehrál v dresu týmu Hamburger SV. „To byl ještě ze Sparty na hostování v Bohemce. Pravidelně hrál za reprezentační jednadvacítku, dával góly, tak jsem ho do Hamburku doporučoval,“ prozrazuje Jarolím ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz. Na jaké další hráče by HSV upozornil dnes, se dozvíte v hlavním videu tohoto článku.

Koho z české ligy bych doporučil do Německa? Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Atraktivní zahraniční angažmá je snem fotbalistů, kteří válí v nejvyšší soutěži. Nejblíže to mají Češi do německé bundesligy, kde se v obrovskou oporu vypracoval během let český záložník David Jarolím.

Sice svou fotbalovou budoucnost vidí v roli trenéra, podle svých slov však ukázal čich i v roli možného vyhledávače talentů.

Jakou práci dělají fotbalisté po skončení kariéry? Některé příběhy vás možná zaskočí. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Dnes je totiž Schick hvězdou bundesligy. „Skauti ho sledovali, ale nakonec ho klub nevzal a může litovat," reaguje smířlivě.

Proč Schick v očích skautů německého klubu nezabodoval, to Jarolím netuší. Neviděl reporty, které vedení klubu dostalo.

Rosický v roli sportovního ředitele Sparty? Tlak je větší, ale není na to sám. Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

„Nechápal jsem jedinou věc. Skautů měl klub docela dost a ve finále to skončilo, že přišel hráč za patnáct milionů eur. Přece by se měl přivést kvalitní hráč, co by ale nestál tolik peněz. A v té době Schick mohl stát maximálně čtyři a půl milionu eur," upozorňuje David Jarolím.

Které hráče by Hamburku doporučil dnes, aby klubu pomohli k postupu zpátky do nejvyšší soutěže, se dozvíte v hlavním videu tohoto článku. Celý Přímák si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: