Hlavní obsah

Hložek byl zase vidět a dal druhý gól v bundeslize. Pozice v útoku mu sedí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zápas, kdy byl ve hře vidět a kdy se opět zapsal do statistik. Fotbalový útočník Adam Hložek předvedl v dresu Leverkusenu opět slušné představení, ve středečním bundesligovém utkání proti Bochumi byl platný, navíc vstřelil gól. Bayer vyhrál 2:0.

Foto: TK / imago sportfotodienst / BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring , ČTK

Fotbalista Leverkusenu Adam Hložek oslavuje gól proti Bochumi.

Článek

Co Hložek ukázal? Opět nastoupil na špici ofenzivy Leverkusenu, stejně jako předtím v derby proti Mönchengladbachu (výhra 3:2) pracoval dozadu, byť soubor trenéra Xabiho Alonsa vyrukoval na soupeře v trochu jiném rozestavení.

Už v 5. minutě mohl dát Hložek branku, ale brankář hostí Manuel Riemann proti němu dobře zasáhl. Při téhle akci dorážel míč po průniku Moussy Diabyho, jenž byl faulován, a zpětně po zásahu VARu kopal Leverkusen penaltu, kterou proměnil Edmond Tapsoba. Odehnal tak kletbu, která nad borci v červenočerných dresech visela, protože předchozích šest pokutových kopů nedali.

Český reprezentant byl odolný v soubojích, poctivě napadal, jednou ho po skluzu nešťastně přišlápl Riemann. Rozdal i přijmul. Ve druhé půli nabíjel po rychlém brejku Florianu Wirtzovi, jehož střelu gólman Bochumi lapil.

V 53. minutě si dvacetiletý rodák z Ivančic připsal druhý gól v bundeslize a celkově třetí soutěžní za Leverkusen. Wirtz naservíroval míč do malého vápna, Hložek natáhl nohu a balon po lehké teči Vassiliose Lampropoulose procpal mezi nohama Riemanna do sítě.

Český reprezentant měl chuť. Postavil se i k přímému volnému kopu, vyslal tvrdou ránu a trefil do hlavy Philippa Hofmanna, jenž stál ve zdi a pak se skácel. V dalším nadějném brejku spoluhráče nenašel. Střídal pět minut před koncem po solidním výkonu.

Vyhovuje mu, že hraje tzv. falešnou devítku, útočníka, který se hodně stahuje. „Myslím, že to mi sedí úplně nejlíp. Když hraji falešnou devítku, je to možná spíš osmička, kdy jsem stažený za dvěma hrotovými útočníky," prohlásil Hložek v pondělním vydání časopisu Gól.

Leverkusen potvrzuje dobré rozpoložení, v bundeslize vyhrál páté utkání za sebou a šplhá tabulkou. Momentálně figuruje na osmé příčce. „Ještě nejsme tak daleko, abychom si mysleli, že je vše v pohodě," podotkl varovně záložník Bayeru Robert Andrich. „Teď máme i štěstí," přidal Andrich. „Jsme spokojeni s výsledkem i výkonem. Všichni hráči bojovali," konstatoval kouč Xabi Alonso.

Leverkusen se těší z návratu ofenzivního lídra Wirtze. Po těžkém zranění naskočil velký německý talent v závěru utkání v Mönchengladbachu, proti Bochumi hrál už v základní sestavě. „Pro nás je důležité, že máme Floriana na hřišti, a pro něj, že zase mohl hrát před vlastními fanoušky. Tým pomůže jemu a on mužstvu, to je ta správná cesta," prohodil Xabi Alonso.

V dalším utkání hostí Leverkusen v neděli Dortmund.

Reklama