Hlavní obsah

Hložek prožil skvělý týden. V Leverkusenu jsou s ním maximálně spokojení, říká agent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou skvělý týden. Fotbalový útočník Adam Hložek z Leverkusenu nejprve ve čtvrtek exceloval ve čtvrtfinálové odvetě v Evropské lize na půdě Saint-Gilloise, k postupové výhře 4:1 přispěl gólem a asistencí. V neděli pak Bayer nasměroval rozdílovou trefou ke skolení Lipska 2:0. „V Leverkusenu jsou s ním maximálně spokojení,“ podotkl pro Sport.cz hráčův agent Pavel Paska ze společnosti ISM.

Foto: Yves Herman, Reuters

Fotbalisté Leverkusenu Mitchel Bakker a Adam Hložek slaví gól proti Saint-Gilloise.

Článek

V první sezoně mimo českou ligu prožívá Hložek různá období, momentálně se mu vede velice dobře. Adaptoval se, roste. V posledních třech zápasech figuroval vždy v základní sestavě Bayeru, celkově v ní nastoupil dvaadvacetkrát a za Leverkusen si připsal napříč soutěžemi třicet sedm startů. Zapsal sedm gólů a šest asistencí. „Udělali jsme správný krok ve správném čase," ohlédl se Paska za Hložkovým letním přestupem ze Sparty do jednoho ze stabilních německých mužstev.

Po slabém úvodu a výměně trenéra se Leverkusen zvedl, v posledních třinácti soutěžních duelech neprohrál, v bundeslize se vyšplhal už na pohárovou příčku, v Evropské lize je v semifinále. „Vždycky jsem říkal, že potřebujeme mít všechny hráče k dispozici. Všichni cítí, že jsou důležitou součástí týmu. Hrajeme hodně zápasů, potřebujeme, aby byl každý v každé chvíli připraven. Teď vypadá vše skvěle, ale potřebujeme být připraveni, až věci nepůjdou tak dobře," odpověděl trenér Bayeru Xabi Alonso na dotaz po nedělní výhře nad Lipskem, který se týkal stoupající formy některých hráčů včetně Hložka. Leverkusen se ale musí dál obejít bez zraněného útočníka Patrika Schicka.

Hložek, dvacetiletý rodák z Ivančic, zvládá nároky kvalitního evropského klubu lépe a lépe. „Zrovna se do Leverkusenu chystám, jsme v pravidelném kontaktu. Oni věděli, do čeho jdou. Viděli, jaký má potenciál. Také se o něj starali. Jsou maximálně spokojení. Adam je disciplinovaný, skromný, plní vše, co řekne trenér nebo lidé v klubu. V týmu je adaptovaný," vykreslil situaci Paska.

Postřeh znalce bundesligy? „Prospělo mu, že chvíli nehrál a mužstvu se dařilo. Pro hráče je pak z psychologického hlediska jasné, že když naskočí, musí odvést perfektní výkon. To je takový hnací motor. Je jen dobře, že výkony Adama jdou nahoru, v důležitém klání s Lipskem odehrál dobrý zápas a dal gól. Když se bude prosazovat dál a bude mít čísla, určitě se v základní sestavě udrží," poznamenal v tradičním komentáři pro Sport.cz bývalý vynikající záložník Hamburku David Jarolím.

Hložek těží i z toho, že je flexibilní. V Leverkusenu se našel v pozici staženého útočníka, „falešné devítky". Stáhne se do hloubi pole, podřídí se potřebám týmu. Kolem něj létají rychlá křídla. „Rychlé přechody do útoku máme i natrénované, jsme z nich nebezpeční a jsem rád, že s nimi běžecky stíhám," pochvaloval si Hložek v nedávném rozhovoru pro časopis Gól. „Pozice falešné devítky mi sedí nejlíp," dodal.

Foto: Sofascore.com

Statistika Adama Hložka v utkání s Lipskem.

„Pracuje pro tým. Když byl ve Spartě, pozice měnil, za zápas prostřídal třeba tři. Adam je komplexní hráč, proto i v Leverkusenu hrál na různých pozicích. Je na změny pozic zvyklý ze Sparty, jinak by to bylo hodně těžké," vypočetl Paska. „Buldočím přístupem a charakterem je tam, kde je. Stane se hráčem základní sestavy s velkým potenciálem," zmínil známý fotbalový agent směrem k nadanému borci, jehož kariéru pečlivě řídí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.