Hlavní obsah

Leverkusen - Lipsko 2:0Hložkův gól nasměroval Leverkusen k výhře nad Lipskem

Adam Hložek vstřelil v německé fotbalové lize vítězný gól při nedělní výhře Leverkusenu 2:0 nad Lipskem a pomohl vrátit Bayer na pohárovou příčku. Český reprezentant navázal na čtvrteční trefu z Evropské ligy a mezi bundesligové střelce se zapsal popáté v sezoně.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Adam Hložek na archivním snímku v dresu Leverkusenu.

Článek

Hložek otevřel skóre ve 40. minutě po rychlé a přímočaré akci. Andrich vybídl k náběhu domácího rychlíka Diabyho, který jeho přihrávku dostihl těsně před koncovou čárou, prvním dotykem poslal přízemní centr na Hložka a ten rovněž bez přípravy poslal míč za záda brankáře Blaswiche.

Ve druhém poločase měli více ze hry hosté, ale pět minut před koncem Szoboszlai podrazil domácího Frimponga ve vlastním vápně a penaltu proměnil střídající Amiri. Maďarský reprezentant navíc za zákrok dostal druhou žlutou kartu a musel hrací plochu opustit.

Leverkusen neprohrál poosmé v řadě a vrátil se na šestou příčku zajišťující účast v Evropské konferenční lize. K pátému Lipsku se přiblížil na tři body a na sedmou Mohuč má dvoubodový náskok.

Freiburg doma deklasoval předposlední Schalke s Alexem Králem 4:0 a posunul se před Lipsko na pozice pro účast v Lize mistrů. Dvakrát se trefil Gregoritsch, po jedné trefě přidali Höler a Ginter. Král za hosty z Gelsenkirchenu odehrál celý zápas.

Union Berlín vyhrál na hřišti desátého Mönchengladbachu 1:0 po gólu Beckera. Tým z metropole zabodoval naplno po dvou zápasech a na třetím místě tabulky ztrácí na nového lídra Dortmund pět bodů.

Německá fotbalová liga - 29. kolo
Freiburg - Schalke 4:0 (8. a 35. Gregoritsch, 53. Höler, 82. Ginter)
Leverkusen - Lipsko 2:0 (40. Hložek, 86. Amiri z pen.)
Mönchengladbach - Union Berlín 0:1 (61. Becker)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články