Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Deset, deset! Schick zatancoval bundeslize strhující sambu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítka. Vysněná absolutní známka pro soutěžící ve StarDance. Český kanonýr je sice fotbalista, v německé bundeslize ovšem čtyřmi vstřelenými góly za poločas vystřihl strhující taneček typu brazilské samby. Žádný div, že si útočník Patrik Schick z Leverkusenu v analytickém hodnocení vysloužil maximální desítku. Stal se tak nejlepším českým legionářem víkendu.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

V hlavní roli Schick! Český útočník Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu v německé fotbalové lize 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání.

Článek

Velká show českého reprezentanta. Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání, navíc přidal asistenci. S 12 trefami se posunul na druhé místo tabulky střelců za kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského.

Foto: Sofascore.com

Víkendové hodnocení legionářů v čele s Patrikem Schickem.

Český bomber přitom kvůli zranění měsíc nehrál a na hřiště se vrátil teprve před týdnem. Všechny čtyři branky nasázel po přestávce, na tři góly mu stačilo pouhých sedm minut.

Schick dal čtyři branky v jednom ligovém utkání jako první hráč Leverkusenu. „Právě jsem se to dozvěděl, čtyři góly jsem dal sám v profesionální kariéře poprvé. Potřeboval jsem se po zranění trefit,“ liboval si.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Radost fotbalistů Leverkusenu po vysokém vítězství, zářil český střelec Patrik Schick.

„V prvním poločase jsem neměl žádnou šanci, ani jsem nevystřelil na bránu. Pak to ale bylo jako s lahví kečupu - otevřete ji, nejdřív se nic neděje, a pak všechno naráz vyteče,“ culil se Schick.

Stal se jasným českým králem víkendu. Druhou příčku obsadil další reprezentant Michal Sadílek z Twente a třetí polský legionář Martin Pospíšil.

Reklama