Hlavní obsah

Lewandowski nebude na představení Bayernu a nepojede ani na turné

Očekávaný odchod fotbalisty Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov se zřejmě blíží. Podle portálu Sportbuzzer nebude polský kanonýr na sobotním představení týmu německého mistra pro novou sezonu a v pondělí s ním neodcestuje ani na zámořské turné. Důvodem je vylepšená nabídka od Barcelony, kam má třiatřicetiletý útočník namířeno.

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Robert Lewandowski v dresu Bayernu na podzim 2021 při utkání s Dynamem Kyjev v LM.

Článek

Bayern za Lewandowského podle spekulací požaduje 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun), což pro zadluženou Barcelonu může znamenat velký problém. Podle některých médií by si Lewandowski v krajním případě mohl vynutit odchod z Bayernu stávkou, ale vedení německého velkoklubu si tuto možnost nepřipouští. Kapitánovi polské reprezentace končí smlouva příští rok.

Lewandowski působí v Bayernu od roku 2014, získal s ním osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy má za sebou také angažmá v Dortmundu a Poznani.

V minulé sezoně Lewandowski zaznamenal 50 soutěžních gólů ve 46 zápasech. Za mnichovské mužstvo nasázel celkem 344 gólů v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Dvojnásobný nejlepší fotbalista světa v anketě FIFA Lewandowski už na začátku léta prohlásil, že jeho příběh v Bayernu skončil a nedovede si představit další úspěšnou spolupráci. Po návratu z dovolené však v Mnichově absolvoval zdravotní prohlídku a fyzické testy a zapojil se do tréninku.

Barcelona se po loňském odchodu Lionela Messiho snaží vrátit na výsluní, minulá sezona jí i kvůli vysokým dluhům vůbec nevyšla. V letním přestupním období zatím přivedla záložníka Francka Kessiého a obránce Andrease Christensena.

Reklama

Související témata: