Hlavní obsah

Lewandowski, Ronaldo nebo Mbappé. Schick se dostal do luxusní společnosti!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

119,9 minuty. Přesně tolik času stačí českému fotbalovému útočníkovi Patriku Schickovi ke vstřelení ligové branky. Reprezentační forvard se tak umístil na desáté pozici ankety nejlépe střílejících útočníků v pěti nejlepších ligách podle průměrného počtu minut k trefení míče do sítě soupeře. Ve statistickém žebříčku mu dělají společnost věhlasná jména typu Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo nebo Kylian Mbappé.

Foto: bayer04.de

Krajani v barvách Leverkusenu před novou sezonou - Patrik Schick (vlevo) a Adam Hložek.

Článek

Anketa statistického portálu Whoscored bere v potaz poslední dvě sezony. Schick během nich dokázal v dresu německého Bayeru Leverkusen v lize nastřílet 33 gólů v 56 utkání. Zejména minulá sezona byla z pohledu českého reprezentačního útočníka ukázková, menší kaňkou v rozjeté formě bylo zranění lýtkového svalu.

Právě vydařené angažmá v bundeslize vyneslo českého útočníka na desáté místo žebříčku hráčů v pěti nejlepších evropských soutěží s průměrně nejméně potřebným časem ke vstřelení branky. Schick si navíc díky 24 trefám z minulé sezony vysloužil ocenění pro druhého nejlepšího bundesligového střelce.

Na první pozici se přitom nachází polský kanonýr Robert Lewandowski, kterému k překonání brankáře soupeře stačilo pouhých 71,2 minuty. Během 63 utkání nasázel 76 gólů, což nově budí respekt i v obranách týmů ve španělské nejvyšší soutěži, ve které bývalý hráč Bayernu Mnichov oblékne dres Barcelony. Druhá pozice patří norskému objevu Erlingu Haalandovi, který bude chtít průměr 88,2 minuty přenést i do nového angažmá v Manchesteru City.

Mezi nejlepší trojlístek se dostal zdánlivě nenápadný kolumbijský forvard Luis Muriel, který aktivně pálí za italské Bergamo. Pod hranici 100 minut se dokázal natlačit i talentovaný Kylian Mbappé, jehož 55 branek z posledních dvou sezon schytala celá řada týmů. Hodně podobně na tom jsou Zlatan Ibrahimovic (109) a Karim Benzema (109,5), které od sebe dělí půlminuta. Až na sedmé pozici přitom nalezneme hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda, který poslední dvě sezony strávil v Juventusu a Manchesteru United.

Český útočník Schick dýchá na záda ofenzivním hrozbám Wissamu Ben Yedderovi (114,8) a Cirovi Immobilemu (119,9), kteří jsou tahouny Monaka, respektive Lazia Řím.

Reklama