Hlavní obsah

Michal Kadlec: Rád bych potvrdil, že patřím mezi vyvolené

Radek MalinaPrávo

První sezónu v německé nejvyšší soutěži zvládl fotbalový obránce Michal Kadlec znamenitě. V dresu Leverkusenu nastoupil v bundeslize ke třiceti zápasům, dal tři branky, na dvě přihrál. Stal se oporou. Během léta se však v klubu změnil trenér. A tak bývalý hráč Sparty Praha znovu bojoval o své místo.

Článek

Jak se změnila vaše pozice příchodem kouče Heynckese?

Všichni jsme byli na stejné startovní čáře. Je to jeden z nejzkušenějších trenérů v Evropě. Vždyť trénoval třeba Real Madrid, s kterým vyhrál Ligu mistrů, nebo Bayern Mnichov, s nímž má dva tituly. V prvním soutěžním utkání v Německém poháru jsem v Babelsbergu byl v základu. Doufám, že v něm zůstanu.

Výkony v první sezóně jste mnohé překvapil a byl stabilně v základním kádru. Bude hodně složité na formu z loňského ročníku navázat?

Je to hodně ošidné. Druhá sezóna bývá těžší už právě kvůli očekávání okolí. Neusnul jsem na vavřínech. Chci potvrdit, že mám na to, abych byl mezi jedenácti vyvolenými. Loni na podzim po příchodu jsem měl štěstí, že se dařilo celému týmu. Z toho jsem těžil i já. Snad se nebude opakovat jarní trápení, kdy jsme ztratili místo v pohárové Evropě.

V minulé sezóně skončil Leverkusen devátý. S jakými ambicemi vstupujete do nadcházejícího ročníku bundesligy?

Měli jsme skvělý podzim, ale na jaře nás srážela špatná produktivita. Navíc se nám nedařilo v domácích zápasech. Venku jsme byli druzí nejlepší, ale doma až jedenáctí. Pohárová Evropa nám unikla. Nezvládli jsme ani finále Německého poháru. Nechceme to zažít znovu.

Takže máte plán vyhrát Německý pohár, nebo skončit do pátého místa?

Rozhodně. Moc bych si přál, abych mohl s Leverkusenem hrát proti některému z českých klubů. Byl by to výjimečný zážitek. Moc mě mrzelo, když jsem nedávno viděl záběry z losování pohárů a my jsme tam nebyli. Za rok to nesmíme dopustit.

Reklama

Související témata: