Hlavní obsah

Mohuč vyřadila z kádru fotbalistu El Ghaziho za příspěvek ke konfliktu v Gaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bundesligová Mohuč vyřadila do odvolání z kádru nizozemského fotbalistu Anwara El Ghaziho za to, že na sociální síti sdílel příspěvek na podporu Palestiny a kritizoval Izrael. Německý celek to dnes oznámil v prohlášení, v němž uvedl, že pro klub byl tento příspěvek nepřijatelný.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemský fotbalista Anwar El Ghazi.

Článek

El Ghazi, který přišel do Mohuče před třemi týdny po předčasném konci v PSV Eindhoven, mezitím z instagramu inkriminovaný post odstranil. Dvojnásobný nizozemský reprezentant, jenž má i marocké občanství, kritizoval na sociální síti odvetné kroky Izraele proti islamistickému hnutí Hamás, jehož příslušníci minulý týden zabili 1400 Izraelců. Při izraelských náletech v Pásmu Gazy zahynulo na 3000 lidí. Své prohlášení El Ghazi zakončil slovy „Od řeky až k moři, Palestina bude svobodná.“ Toto slovní spojení často používá také Hamás.

„Mohuč respektuje, že existují různé pohledy na složitý konflikt na Blízkém východě, který trvá po celá desetiletí. Od obsahu příspěvku se však jasně distancuje, protože neodráží hodnoty našeho klubu,“ uvedla Mohuč.

El Ghazi podepsal s klubem smlouvu na dva roky.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články