Hlavní obsah

Německý trapas. Maného v Bayernu vítali jako otroka

Německý mistr Bayern Mnichov přivítal ve středu v Bavorsku zvučnou posilu z Liverpoolu. Očekávaný transfer Sadia Maného se ovšem neobešel bez mediálního faux pas. Jeden má na svědomí samotný klub, který Maného nevědomky přivítal jako „otroka“. Hodně zábavně působilo i počínání německého štábu televizní stanice Sky Sport. Ten se snažil senegalského útočníka odchytit při příjezdu do sídla klubu, kameraman si ale Maného spletl s jiným mužem.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Senegalský fotbalista Sadio Mané (uprostřed) s výkonným ředitelem Bayernu Mnichov Oliverem Kahnem (vlevo) a prezidentem klubu Herbertem Hainerem během tiskové konference.

Článek

„Servus, Sadio!" vítal 30letého reprezentanta oficiální twitterový účet dvaatřicetinásobného mistra bundesligy. Anglicky mluvící uživatelé sociální sítě asi nevěřili vlastním očím, když na twitterový post na internetu narazili.

Algoritmus společnosti Google totiž německé servus (ahoj) vyhodnotil jako servus latinské (otrok) a technologický šotek byl nevědomky na světě.

Foto: @FCBayernEN, Twitter

Twitterový účet Bayernu Mnichov přivítal novou posilu Sadia Maného, překladač Googlu z něj udělal otroka.

Tím ale humor v souvislosti s příchodem hvězdného útočníka neskončil. O živý rozhovor s Maném se pokusil televizní tým stanice Sky Sport.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Nová posila Bayernu Mnichov Sadio Mané na tiskové konferenci.

Německý novinář číhal na fotbalistu před sídlem klubu. Když před vstup do budovy dorazilo vozidlo v barvách Bayernu, štáb i moderátorka měli za to, že z něj vystoupí hvězdný fotbalista.

„Sadio Mané už je tu," řekla moderátorka a reportér se vydal směrem k vozu. „Sadio Mané je ve voze, slyšíte mě," šel si kameraman pro exkluzivní rozhovor.

V tu chvíli z auta ale vystoupil neznámý muž. Duchapřítomná moderátorka stihla bystře zareagovat: „Ale ne počkej chvilku." Kameraman si ale rozporu mezi podobou obou mužů nevšiml. A zatímco reportér dělal rozhovor s hvězdným fotbalistou mimo záběr, kamera zabírala neznámého muže. Celá scéna působila komicky a fanoušci se vším baví na sociálních sítích.

Reklama

Související témata: