Hlavní obsah

Odvolaného Roseho nahradil u fotbalistů Dortmundu Terzic

Aktualizováno

Novým trenérem fotbalistů Dortmundu se stal dosavadní technický ředitel klubu Edin Terzic. Devětatřicetiletý Němec s balkánskými kořeny nahradil u týmu odvolaného Marca Roseho a podepsal smlouvu do roku 2025. Borussia o tom informovala na klubovém webu.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund se radují z branky. Archivní foto

Článek

"Během uplynulého víkendu jsme s Edinem Terzicem vedli několik jednání a jsme přesvědčení, že jeho jmenování je pro klub správným rozhodnutím. Edin náš klub zná, jeho prostředí i velkou část kádru. Dobře ví, co změnit, abychom byli úspěšní," řekl Sebastian Kehl, jenž se stane od sezony 2022/23 sportovním ředitelem BVB.

Terzic působil jako asistent trenéra Slavena Biliče v Besiktasi a West Hamu, později pomáhal Lucienu Favremu v Dortmundu. Po odvolání švýcarského trenéra v prosinci 2020 převzal Borussii jako dočasný kouč do konce sezony a s týmem vyhrál Německý pohár. Další zkušenosti s rolí hlavního trenéra má už pouze z dortmundské rezervy.

Dortmund obsadil v této sezoně německé ligy druhé místo za suverénem posledních deseti let Bayernem. I tak u týmu skončil Rose, jenž měl smlouvu do roku 2024.

Dortmund získal záložníka Özcana z Kolína nad Rýnem

Dortmund získal tureckého záložníka Saliha Özcana z Kolína nad Rýnem. Čtyřiadvacetiletý fotbalista s německým vicemistrem podepsal smlouvu na čtyři roky.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Fotbalista Salih Özcan je novou posilou Dortmundu.

Další detaily Özcanova transferu klub nezveřejnil. Podle magazínu Kicker ale Borussia využila výstupní klauzuli ve výši pět milionů eur (asi 123 milionů korun). Kolínský odchovanec měl s klubem kontrakt ještě na rok.

Pro Dortmund je Özcan už čtvrtou posilou pro novou sezonu. Borussia sáhla k přestavbě kádru a přivedla obránce Niklase Süleho z Bayernu Mnichov s Nicem Schlotterbeckem z Freiburgu a Karima Adeyemiho ze Salcburku.

Po sezoně byl také odvolán trenér Marco Rose, pod jehož vedením Dortmund v Lize mistrů vypadl už ve skupině a neuspěl ani v domácím poháru. Jeho nástupcem byl dnes jmenován Edin Terzic.

Reklama

Související témata: