Hlavní obsah

Pavlenka drží laťku vysoko, v Brémách je zase nejlepší!

Praha

V bundeslize si ve své premiérové sezoně udělal velké jméno, v létě v souvislosti s ním létala éterem jména top evropských klubů. Na podzim na ni brankář Brém Jiří Pavlenka zdárně navázal. V hodnocení německého magazínu Kicker se 26letý český reprezentant stal nejlépe hodnoceným hráčem Werderu v první polovině soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Jiří Pavlenka během tréninku české reprezentace.

Článek

Pavlenka si tak udržel svoji pozici, v Kickeru byl nejlepším hráčem Brém za celý uplynulý ročník. Přesto, že mu letní přípravu komplikovala zranění, pevnou pozici jedničky si zachoval. Průměr jeho známek za 17 podzimních kol činí 3,09 (Kicker známkuje od nejlepší jedničky po nejhorší šestku). Nejvyšší známnku obdržel v duelu s Freiburgem (1,5), nejnižší po debaklu 2:6 s Leverkusenem (5,0). Jeho spoluhráč, český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie, figuruje v rámci Werderu na čtvrté příčce (3,44).

Pavlenka od loňského přestupu ze Slavie do branky Brém v bundeslize nikoho nepustil. Jen zkraje září musel kvůli srážce se spoluhráčem nuceně střídat. V dalším zápase už ale zase stál mezi tyčemi. V německé lize doposud odchytal 51 utkání, v 11 udržel čisté konto.

V celkovém pořadí podzimní části bundesligy je Pavlenka zároveň i nejlepším z Čechů (37. místo), kteří v německé soutěži působí. Obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek s průměrnou známkou 3,18 figuruje na 48. pozici, následuje Theodor Gebre Selassie (94. příčka) a záložník Norimberku Ondřej Petrák (176. místo, průměrná známka 3,99).

Záložníci Vladimír Darida (Hertha Berlín) a Jan Morávek (Augsburg) nebyli do celkového hodnocení zařazeni, kvůli zraněním nesplnili podmínku zasáhnout minimálně do poloviny zápasů.

Reklama

Související témata: