Hlavní obsah

Podivný gól rozhodl německý Superpohár. Byl to záměr, nebo náhoda?

Fotbalisté Bayernu Mnichov v pětigólové přestřelce německého Superpoháru porazili 3:2 Borussii Dortmund, a získali tak letos už pátou trofej. O nedělním vítězství bavorského celku před prázdnými tribunami Allianz Areny rozhodl před koncem zápasu defenzivní záložník Joshua Kimmich podivnou trefou v pádu. Fanoušci se nemůžou shodnout, jestli byla jeho branka dílem náhody, nebo jestli pětadvacetiletý německý reprezentant převedl bravurní mrštné zakončení s notnou dávkou štěstěny.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Joshua Kimmich rozhoduje o vítězství svého týmu v německém Superpoháru nad Borussií Dortmund.

Článek

Utkání mezi úřadujícími mistry bundesligy z Mnichova a obhájci Superpoháru z minulého ročníku z Dortmundu spělo od 55. minuty za stavu 2:2 k prodloužení. Obrana Borussie ale necelých 10 minut před koncem duelu vyrobila hrubku ve středu pole, po které se do přečíslení dostali fotbalisté Bayernu.

Unikající Kimmich před vápnem posunul míč na Roberta Lewandowskiho, který mu balón vzápětí vrátil do stoprocentní gólové šance. Na postu defenzivního záložníka hrající Kimmich ale trefil vyběhnutého gólmana Marwina Hitze, střela se ovšem odrazila zpět přesně pod nohy padajícího Kimmicha, který krkolomným způsobem vleže brankáře nakonec přeloboval.

Kuriozní trefa byla nakonec v zápase tou poslední a Bayernu zajistila zisk letošní páté trofeje. Fanoušci na sociálních sítích se teď nemůžou shodnout, jestli se v podání Kimmicha jednalo o náhodu, nebo o mistrovský kousek.

Tak jako tak, vítězem letošního německého Superpoháru je Bayern, který tak odčinil porážku z posledního ligového kola na hřišti Hoffenheimu. Bundesligový úřadující mistr se v příštím kole představí doma proti Daridově Hertě Berlín. Dortmund čeká sobotní duel doma s Freiburgem.

Reklama

Související témata: