Hlavní obsah

Proč se Leverkusen trápí a Hložek jen paběrkuje? Jen žádnou paniku, všechno zvládne, věří expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápení a pořádná bída. Bayer Leverkusen vyhrál za osm kol v německé nejvyšší soutěži pouze jednou, v německém poháru skončil ostudně hned na startu, a tak je jasné, že má tým, kde působí ofenzivní esa české reprezentace Patrik Schick a Adam Hložek, co napravovat. Třeba už v úterním duelu Ligy mistrů v Portu. „Taky bych rád věděl, čím to je, že se Bayer trápí. Možná je to tím, že hrají dvě náročné soutěže a taky vzhledem k přestupům hledají týmovou chemii," odhaduje v pořadu Přímák Jiří Saňák, asistent kouče v Sigmě Olomouc.

Proč se Leverkusen v bundeslize trápí a jak vše snáší supertalent Adam Hložek? Jiří Saňák diskutuje v Přímáku.Video: Sport.cz

 
Článek

Překvapením pro celé Německo je střelecké trápení bombarďáka Patrika Schicka. Ten v minulé sezoně patřil k nejlepším střelcům bundesligy. Jeho dva největší konkurenti Lewandowski a Haaland v létě odešli do La Ligy a Premier League. V nových týmech září, ale Schick v této sezoně gólově chřadne. A co teprve jeho krajan Adam Hložek. „Je to takový první hrbolek v kariéře Adama, zatím šlo všechno ideálně a možná rychleji, než se čekalo," myslí si moderátor O2 TV Radek Šilhan.

Se Saňákem se ale shoduje v tom, že není třeba panikařit. „Příkladem je Pavel Nedvěd v Juventusu. Předtím byl v Laziu Řím a stejně se půl roku hledal. Nebo třeba Milan Baroš, také trvalo, než ho vyladili v Livrpoolu, dlouho nehrál a pak získal Ligu mistrů," tvrdí asistent olomouckého kouče.

Znáte všechny Čechy, kteří působili v Bayernu? Příspěvek z PřímákuVideo: Sport.cz

Zdůrazňuje, že přechod z české ligy do bundesligy je velkým skokem. „Vše vynikne o to více, když se Bayeru nedaří a tlak se zvyšuje. Ale věřím, že manažer Hložka všechno bere dobře. A jak znám Adama, je inteligentní, baví se o tom, co má zlepšit. On to zvládne," míní Saňák.

Kdo z Čechů má na bundesligu? Trenér Jiří Saňák prozradil svůj názor v Přímáku.Video: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama