Hlavní obsah

Schick hrál na jaře s bolestmi, na odchod z Leverkusenu nepomyslel. Láká ho střelecká koruna v bundeslize?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomáhá v adaptaci Adamu Hložkovi a také pracuje na tom, aby se po květnové operaci pravého třísla vrátil do pohody a sázel góly jako v uplynulé sezoně. Český útočník Patrik Schick zůstal věrný Leverkusenu, nedávno prodloužil smlouvu do roku 2027. V aktuálním rozhovoru pro německý deník Bild promluvil šestadvacetiletý šutér o výzvách v nové sezoně, na odchod z Bayeru na ještě renomovanější adresu podle svých slov vůbec nepomyslel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick v dresu národního týmu.

Článek

Útočník Patrik Schick vstřelil v uplynulém bundesligovém ročníku čtyřiadvacet branek, po Robertu Lewandowském byl druhým nejlepším střelcem soutěže a značně přispěl k postupu Leverkusenu do Ligy mistrů.

Výborná produktivita logicky přitáhla k českému bombarďákovi zájemce. Schick však na rozdíl od Lewandowského, který míří z Bayernu Mnichov do Barcelony, a Erlinga Haalanda, jenž vyměnil Dortmund za Manchester City, zůstává v Německu. Má cíle s Leverkusenem.

„Pro mě bylo jasné, že zůstanu. Nechtěl jsem pryč, vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Budeme hrát Ligu mistrů, mám za sebou úspěšný rok, v klubu se cítím dobře. Nebyl důvod přemýšlet o něčem jiném," prohlásil Schick v rozhovoru pro Bild.

Cíl Patrika Schicka pro příští sezonu? Být zdravý, pak můžu být ještě lepší!Video: Sport.cz, FAČR

Dortmund i Bayern hledaly útočníka, o českém střelci měly údajně uvažovat. Proběhl nějaký kontakt? „Objevily se nějaké spekulace, víc se k tomu říct nedá," reagoval forvard Leverkusenu.

Po minulé sezoně podstoupil v půlce května operaci třísla, kvůli tomu vynechal i červnový reprezentační sraz a zápasy českého týmu proti Španělsku a spol. v Lize národů. Teď už se intenzivně chystá na další sezonu. „Pět měsíců jsem hrál s bolestmi. Bylo to dost nepříjemné, ale vydržel jsem to. Teď doufám, že se zase rychle dostanu do své nejlepší formy," podotkl Schick.

Jelikož jsou dva největší konkurenti v boji o střeleckou korunu pryč, mohla by se českému kanonýrovi naskytnout dobrá možnost, jak ceněnou individuální trofej získat. „Zůstane to těžké i bez těch dvou. A není to můj hlavní cíl, ani v minulé sezoně to tak nebylo. Já se jednoduše koncentruji na svou práci. Pokud bych střílel více gólů, byl bych samozřejmě šťastný. Ale pro mě je nejdůležitější tým, ten stojí nad vším," pravil jasně vytáhlý útočník, jaké má priority.

Leverkusen skončil v uplynulé sezoně třetí. Zaútočí na titul? Troufá si svrhnout z trůnu dominantní Bayern Mnichov? „V minulé sezoně neměl ani Dortmund šanci, nebyl ani blízko. Bayern je vždy největší favorit, také teď ho bude těžké zastavit. Lewandowski je sice pryč, ale přišlo mnoho dobrých hráčů. Bayern je možná ještě silnější než předtím. Uvidíme," odkázal Schick na příchody útočníka Sadia Maného či obránce Matthijse de Ligta do bavorského kolosu.

Reklama

Související témata: