Hlavní obsah

Schick se po dlouhé době vrátil do tréninku! Na nadcházející sraz reprezentace ale nedorazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový útočník Patrik Schick se v týdnu vrátil po více než půlroční pauze do tréninku Leverkusenu. Na návrat do zápasů si ale bude muset 27letý český reprezentant ještě nějaký čas počkat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick obhájil vítězství v anketě Fotbalista roku.

Článek

„Jsme rádi, že je Patrik zpět v týmu. Hlavně pro něj je to velmi důležité. Nadcházející reprezentační přestávku využijeme k tomu, aby získal zpátky kondici a sebevědomí,“ uvedl trenér Leverkusenu Xabi Alonso na tiskové konferenci před víkendovým duelem s Mönchengladbachem.

Padá tedy i teoretická možnost, že by Schicka využil kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý pro říjnové kvalifikační zápasy v Albánii a s Faerskými ostrovy. V reprezentaci se Schick objevil naposledy před rokem v rámci Ligy národů. Poté ho znovu začala zlobit třísla, s nimiž by na operaci loni v létě.

S Cristianem Ronaldem nejlepší střelec Euro 2021 se sice letos na jaře vrátil, ale připsal si jen šest startů. Poslední soutěžní utkání odehrál v březnu (v Evropské lize proti Ferencvároši), do té doby ho opět provázelo vleklé zranění. V červnu musel na operaci přitahovačů na noze.

„Zranění je nepříjemné, prožívám jeden z nejtěžších momentů v kariéře,“ avizoval Schick před startem kvalifikace o Euro 2024. Ohledně termínu jeho návratu se tak potvrzuje červencová informace z klubu. Leverkusen tehdy na svém webu uvedl, že Schick se do plného „provozu“ vrátí v říjnu. „Je skoro vyléčený a zapojuje se do procesu. Doufáme, že tu brzy bude s námi,“ prohlásil na minulém reprezentačním srazu manažer národního mužstva Tomáš Pešír.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.