Hlavní obsah

Smutná zpráva. Královým novým působištěm otřásla nečekaná smrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen krátce poté, co bundesligové Schalke oznámilo příchod českého fotbalového reprezentanta Alexe Krále, přišla smutná zpráva. Přímo během tréninkového kempu zemřel jeden ze skalních příznivců německého klubu. Klub o tom informoval na svých sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Schalke se právě připravuje v rakouském městečku Mittersill na novou sezonu a těší se z příchodu nové posily. Tou se stal český reprezentant Alex Král, který po přerušení smlouvy se Spartakem Moskva podepsal s nováčkem německé ligy roční kontrakt.

Klub z Gelsenkirchenu však vzápětí po oznámení podpisu kudrnatého šikuly přišel se smutnou zprávou. Během tréninkového kempu zemřel jeden z jeho skalních příznivců. „Smutná zpráva pro klubovou rodinu Schalke: na tréninkovém kempu v Mittersillu z dosud nejasných příčin zemřel příznivec Royal Blues," uvedlo Schalke.

Podle informací deníku Bild šlo o nemocného sedmašedesátiletého muže, jehož smrt však prý s nemocí nesouvisela a zatím je nejasná. Tělo fanouška, který s klubem na tréninkové kempy cestoval již několik let a krátce před smrtí ještě své oblíbence podporoval v přátelském utkání proti Salernitaně (0:0), bylo nalezeno v Národním parku Center Mittersill, kde Schalke ve středu představilo nového hlavního sponzora MeinAuto.de.

Hráči, funkcionáři a fanoušci drželi za zesnulého příznivce minutu ticha. „FC Schalke 04 myslí na jeho rodinu a přátele. Vyjadřujeme jim nejhlubší soustrast," uzavřel klub.

Reklama

Související témata: