Hlavní obsah

Těžké časy pro bývalou star Bayernu. Koronavirem se nakazila jeho manželka

Praha

Po krušných dnech si zhluboka oddechl. Arjen Robben, bývalá fotbalová hvězda, se strachoval o zdraví svých nejbližších, nebezpečným koronavirem se totiž před nedávnem nakazila jeho manželka Bernadien.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý nizozemský záložník Arjen Robben na archivním snímku.

Článek

„Cítila se velmi špatně. Teď už se jí naštěstí daří líp, kontrolní testy měla negativní," citoval deník Bild někdejšího nizozemského reprezentanta. „Nejhorší bylo, že měla velký tlak na hrudi a potíže s dýcháním. Nic pěkného," líčil průběh nemoci životní partnerky někdejší skvělý záložník Eindhovenu, Realu Madrid, Chelsea nebo Bayernu, kde strávil posledních deset let kariéry.

Loni v létě bohatou fotbalovou dráhu ukončil a v Mnichově momentálně žije i se svými dvěma syny a dcerou. Právě v bavorské metropoli se s celou rodinou uchýlil do domácí izolace. „Krom manželky vyšly naštěstí všem negativní testy. Ale možná jsme nemoc prodělali už dřív, aniž bychom si toho všimli," tvrdí.

Během dvoutýdenní karantény mu v těžkých chvílích přispěchali na pomoc přátelé. „Zašli nám na nákup, který pak nechali přede dveřmi. Vyvenčili psa. Byla to zvláštní situace, když nemůžete jít ven," dodal 36letý Robben, který vedle triumfu v Lize mistrů nastřádal i dvanáct mistrovských titulů.

Kromě bundesligy vyhrál také dvakrát anglickou Premier League a jednou španělskou i nizozemskou soutěž. S reprezentací, za níž odehrál 96 zápasů a vstřelil 37 gólů, získal stříbro na světovém šampionátu v roce 2010 a také bronz o čtyři roky později.

Reklama

Související témata: