Hlavní obsah

Schalke - Köln 1:2Utrápené Schalke zase prohrálo a zůstalo poslední, Bayern urval výhru z penalty

Aktualizováno

Fotbalisté Schalke se v německé lize dál trápí. V 17. kole doma podlehli Kolínu nad Rýnem 1:2 gólem z třetí minuty nastavení a v tabulce zůstali poslední o skóre za Mohučí. Naopak Bayern zvítězil v Augsburgu 1:0 a vede tabulku o čtyři body před Lipskem, které zdolalo Union Berlín rovněž 1:0.

Foto: Leon Kuegeler, Profimedia.cz

Zklamaní fotbalisté Schalke po další porážce

Článek

Bayern poslal do vedení ve 13. minutě z penalty polský kanonýr Robert Lewandowski. Suverénní lídr tabulky střelců si v tomto bundesligovém ročníku polepšil na 22 gólů. Favorizovaní hosté další branku nepřidali a nejtěsnější vedení mohli ztratit v 76. minutě. Alfred Finnbogason však pokutový kop na rozdíl od Lewandowského neproměnil a trefil tyč. Brankář Manuel Neuer tak se štěstím udržel 196. čisté konto v nejvyšší soutěži a vyrovnal rekord Olivera Kahna.

Domácí gólman Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý zůstali jen na lavičce, ani tam nebyl zraněný záložník Jan Morávek. Augsburg potřetí za sebou prohrál a je dvanáctý.

Foto: Lukas Barth-tuttas / Pool, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski oslavuje svůj gól.

Lipsko také nemělo s Unionem snadnou práci. Utkání rozhodl až v 70. minutě střídající Emil Forsberg. V nastavení domácí podržel brankář Péter Gulácsi výborným zákrokem proti pokusu Mariuse Bültera. Berlínský tým prohrál poprvé po šesti kolech a patří mu šesté místo.

Kolínu nad Rýnem zařídil vedení po půl hodině hry hlavou Rafael Czichos. V 57. minutě vyrovnal Matthew Hoppe po zmatcích v obraně hostů. Schalke nakonec remízu, která by ho posunula na předposlední pozici, neudrželo. Těsně před koncem rozhodl náhradník Jan Thielmann střelou z úhlu.

Tápající tým z Gelsenkirchenu, kterému ještě dnes chyběl navrátilec z Ajaxu Amsterodam útočník Klaas-Jan Huntelaar, v neděli přivítá úřadujícího mistra a lídra tabulky Bayern Mnichov.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Schalke - Kolín nad Rýnem 1:2 (57. Hoppe - 31. Czichos, 90.+3 Thielmann),
Augsburg - Bayern Mnichov 0:1 (13. Lewandowski z pen.)
Bielefeld - Stuttgart 3:0 (27. Klos, 47. vlastní Kempf, 86. Doan)
Freiburg - Eintracht Frankfurt 2:2 (32. Sallai, 63. Petersen - 6. Younes, 76. vlastní Schlotterbeck)
Lipsko - Union Berlín 1:0 (70. Forsberg)

Reklama

Související témata: