Hlavní obsah

Úžasný obrat, řekl Flick po výhře Bayernu nad Dortmundem

renéra Hanse-Dietera Flicka nadchlo, jakým způsobem fotbalisté Bayernu Mnichov otočili sobotní šlágr 24. kola německé ligy s Dortmundem. Obhájce titulu prohrával už po devíti minutách 0:2, nakonec ale i díky hattricku Roberta Lewandowského vyhrál 4:2 a zůstal v čele tabulky o dva body před Lipskem.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Trenér Hans-Dieter Flick

Článek

Borussii poslal do vedení už po 74 sekundách hry Erling Haaland a norský kanonýr v deváté minutě přidal i druhý zásah. Jenže v 26. minutě snížil Lewandowski a stejný hráč srovnal v závěru poločasu z penalty. V 88. minutě dokonal zvrat Leon Goretzka a dvě minuty po něm završil třígólový večer Lewandowski.

"Dívám se na pozitiva a na to, jak se tým vrátil zpátky. Zvedli jsme se i přes dvougólové manko, hráli jsme fyzičtěji. Minutu po minutě jsme získávali zpátky sebevědomí a víru v naše kvality. Vyrovnání nám dodalo klid. Dostali jsme soupeře pod tlak," citoval Flicka klubový web Bayernu.

"Je třeba vyzdvihnout týmovou morálku, mentalitu a touhu po vítězství. Zasloužili jsme si vyhrát. Byl to úžasný obrat. Týmu patří velká pochvala," uvedl šestapadesátiletý Němec.

Lewandowski si drží neskutečnou střeleckou formu

Bavorský celek se může opřít o Lewandowského mimořádnou střeleckou formu. V tomto bundesligovém ročníku zaznamenal ve 23 zápasech už 31 branek, což se za stejné období nikomu předtím nepovedlo. Na prvenství mezi střelci by mu to stačilo ve 52 z předešlých 57 bundesligových sezon.

Rodák z Varšavy se blíží k rekordu soutěže, který v ročníku 1971/72 stanovil 40 góly jiný legendární útočník Bayernu Gerd Müller. "Pro Lewyho je podstatné, že je mužstvo úspěšné. Pokud s tím padne i rekord, bude to o to hezčí. Tým je ale priorita," prohlásil Flick.

Lewandowski po utkání na vlastní čísla nedbal. "Získali jsme tři body, bylo to něco mimořádného. Všem jsme ukázali, že chceme zůstat na prvním místě," citoval web bundesligy dvaatřicetiletého Poláka. Žádný jiný hráč navíc proti Dortmundu neskóroval v německé lize častěji. Nejlepší hráč minulé sezony podle UEFA i FIFA vstřelil svému bývalému zaměstnavateli ve 14 zápasech 20 branek.

Reklama