Hlavní obsah

Začalo to přelézáním plotů. Teď si v Berlíně vyprodaný stadion zpívá vánoční koledy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyprodat stadion fotbalovými fanoušky, když je zimní ligová přestávka? Realitou pravidelně v německém hlavním městě, kde si fanoušci berlínského Unionu, aktuálně patnáctého celku bundesligy, tradičně zazpívali na jejich domácím vyprodaném stadionu vánoční koledy a završili tak uplynulý fotbalový rok.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fanoušci Unionu Berlín na stadionu An der Alten Försterei.

Článek

A ten byl pro Union obzvláště vydařený. Tým, jenž se teprve před čtyřmi roky dokázal vrátit do nejvyšší německé soutěže, se poprvé v historii klubu kvalifikoval do skupinové fáze Ligy mistrů. V ní sice Alex Král a spol. skončili na posledním místě, přesto mohli svést souboje se slavným Realem Madrid či italskou Neapolí. Na konci roku si tak fanoušci mohli společně užít tradici, která na německém stadionu An der Alten Försterei už panuje několik let.

Historii této tradice blíže popsal sportovní ředitel Unionu Christian Arbeit. „Začalo to někdy před dvaceti lety a byli jsme asi první, kdo tak učinili na fotbalovém stadionu. Začátky byly takové, že, ručně spočítáno, 89 lidí přelezlo plot zavřeného stadionu, aby si mohli den před Štědrým dnem na tribunách zazpívat vánoční koledy,“ pověděl o začátcích této tradice. „A nyní, o dvacet let později, se jedná o jednu z největších předvánočních akcí v německém hlavním městě,“ dodal pro web DW Culture.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.