Hlavní obsah

Adediran rozšiřuje Hapalovi možnosti. Ukázal, že není jen silák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naznačil, že může mít zajímavý přínos. Nigerijský ofenzivní fotbalista Quadri Adediran nastoupil o víkendu v Mladé Boleslavi za Baník Ostrava poprvé v základní sestavě a zaujal nejen gólem a asistencí, ale i celkově kvalitním výkonem. „Hrál výborně. Jsme rádi, že máme nahoře alternativy,“ byl spokojený ostravský trenér Pavel Hapal po výhře 3:1.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Quadri Adediran se raduje z branky v Mladé Boleslavi.

Článek

Před boleslavskými bránícími hráči ubránil míč, předal ho Tomáši Rigovi, který z více než dvaceti metrů skóroval. V závěru první půle napřáhl Adediran ze střední vzdálenosti sám a jeho tečovaná rána zapadla za brankáře Matouše Trmala. Zimní akvizice Baníku předvedla ale mezi boleslavskými paneláky mnohem víc, v statistickém hodnocení na serveru Sofascore.com vyšla nejlépe ze všech aktérů utkání.

„Pomohl nám, kryl hodně míčů, sváděl souboje a byl odměněn gólem a asistencí. Jsme rádi, že podal takový výkon,“ radoval se Hapal.

„Hraje se s ním dobře. Zatím si to sedá, ale každým zápasem se to zlepšuje. Víme, že má silové přednosti. Udržel hodně míčů zády k bráně. Hodně nám pomohl,“ přidal Rigo.

Adediran se však ale nepředvedl jen jako silák. Možná i domácí fanoušci chtěli tleskat, když v jeden moment obratně zapracoval s míčem, šikovně s ním proti soupeřům zakouzlil a pak ho patičkou posunul spoluhráči.

Třiadvacetiletý Nigerijec se objevil na hrotu. „Původně jsme mysleli, že bude hrát víc ze strany, ale přišel Ewerton, takže Quadri nám vyplní místo za Laca Almásiho (v zimě odešel do chorvatského Osijeku - pozn. aut.). Máme kvalitní útočníky, do toho Filipa Kubalu, máme zastoupení,“ řekl Hapal.

V Boleslavi ještě nemohl využít jiného nigerijského forvarda Abdullahiho Tanka, kterému dobíhal distanc za vyloučení z posledního podzimního zápasu se Slavií. Jiří Klíma byl na lavičce, měl lehké zdravotní potíže. „Pauzu snad mít nebude,“ věřil Hapal. Filip Kubala chyběl v nominaci. „Jeho nějaká přestávka asi čeká,“ sdělil ostravský stratég.

Adediran v zimě dorazil do Ostravy z Českých Budějovic nakonec na roční hostování s opcí na přestup. Na zdravotní prohlídce se objevily jisté problémy s kolenem. Na nové adrese začal nadějně.

Reklama