Hlavní obsah

Alespoň někteří marodi se Slavii vracejí, kdo jí před derby chybí? Trpišovský jako Top Gun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ať je marodka, jaká chce, fanoušci červenobílých mají stejně jasno. „Derby je naše!“ skandovalo několik stovek příznivců na tribuně Sever během otevřeného tréninku fotbalistů Slavie v Edenu před sobotní bitvou na Spartě o první příčku ligové tabulky. Vrcholem páteční akce byl podpis trenéra Jindřicha Trpišovského, který spolu se svým realizačním týmem prodloužil smlouvu o další tři roky.

Otevřený trénink fotbalistů Slavie před derby na SpartěVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Kdo všechno bude v sobotu na Letné sešívaným chybět? Po viróze, která se v posledních dnech prohnala vršovickou kabinou, základní otázka.

Ve čtvrtek mužstvo trénovalo jen se třinácti hráči prvního týmu. Po doplnění čtyřmi mladíky teď v pátek na hlavní ploše trénovalo dvacet hráčů do pole a tři brankáři.

Stále naopak chybějí obránci David Jurásek a Kačaraba, záložníci Douděra, Ewerton, Hromada, Lingr, Olayinka, Ševčík a Zafeiris.

Trenér Jindřich Trpišovský prodloužil smlouvu se SlaviíVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Po konci tréninku před 305. derby hlavní trenér Jindřich Trpišovský a jeho asistenti Zdeněk Houštecký, Jaroslav Köstl a Štěpán Kolář podepsali se Slavií novou tříletou smlouvu. Za stálého deště pod deštníky na stolcích před fanoušky, trenérům pak z reproduktorů zahráli melodii ze známého filmu Top Gun.

„Pro nás to znamená opravdu hodně. Všichni víme, že jsme měli ještě dvouletou opci, která se dala uplatnit, ale nakonec jsme se domluvili na dalších třech letech. Jsem moc rád, všichni jsme za to vděční. Hlavním důvodem je nějaký horizont, který ve Slavii proběhl, probíhá, ještě má proběhnout," líčí Trpišovský pro klubový web.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský (vlevo) podepsal s vedením klubu novou tříletou smlouvu, vpravo šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

"Kádr našeho týmu se tradičně výrazně mění, máme řadu mladých hráčů už u sebe, další pak jsou po hostováních, plánujeme je všechny postupně zabudovávat. To mě ohromně baví. Když to mám shrnout, něco jsme začali, chceme v tom pokračovat, navázat na stávající práci. Moc se na to těšíme, společně prožíváme úspěšné období," dodává kouč.

"Z naší strany jsme nic jiného neřešili. Domluva byla rychlá, obě dvě strany měly zájem pokračovat. Z toho mám ohromnou radost," poukazuje Trpišovský.

Se svými kolegy přišel do Slavie v prosinci 2017 a stal se nejúspěšnějším trenérem klubu v samostatné historii. S realizačním týmem dosáhl třikrát na ligový titul, třikrát bral domácí pohár. A skvělé výsledky uhrál s mužstvem i na evropské scéně.

Reklama