Hlavní obsah

Alli už Zbrojovce v této sezoně nepomůže. Nigérijský záložník bude hostovat v Budějovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nigérijský rychlík Walle Musa Alli už brněnským fotbalistům v boji o návrat do elitní soutěže v této sezoně nepomůže. Ofenzivní záložník odchází na roční hostování s opcí do prvoligových Českých Budějovic. Zbrojovka s ním ale současně prodloužila smlouvu až do roku 2025.

Walle Musa Alli odchází ze Zbrojovky Brno hostovat do Budějovic.

Článek

„Alliho složitá životní situace, do které se dostal vlivem smluvních vztahů před svým loňským příchodem k nám, se v uplynulých měsících promítla do právně-ekonomické oblasti našeho klubu,“ uvedl pro web Zbrojovky předseda představenstva Václav Bartoněk. Z několika variant, jak tuto situaci vyřešit, bylo podle něj hostování v týmu nejvyšší soutěže ideálním řešením. „Proto jsme přistoupili k tomuto kroku. Zároveň jsme s ním ale prodloužili kontrakt,“ dodal.

Alli přišel do Brna loni v létě z druholigového rakouského Amstettenu. V minulém ročníku první ligy naskočil v dresu Zbrojovky do všech 35 zápasů a vstřelil v nich tři branky. V nové sezoně má na kontě dosud čtyři druholigové starty. V pohárovém duelu ve Ždírci nad Doubravou pomohl fotbalistům Brna k postupu gólem.

Reklama