Hlavní obsah

Ani Vrbův řev Zlín neprobral, na Baník vyrukuje s černou sérií. Liberec chválí nové kladivo

Jedenáct zápasů v řadě bez výhry v součtu ligy, poháru, turnajů a přípravy, žádná sláva. Ani nový trenér Pavel Vrba zatím fotbalisty Zlína k lepším výkonům neprobral. Ševci v českém souboji o 3. místo na Tipsport Malta Cupu podlehli Liberci hladce 0:3.

Zlínští Pavel Vrba a Vukadin Vukadinovič hodnotí zápas s Libercem (0:3)Video: Tipsport

 
Článek
Fotogalerie

Valletta (od našeho zpravodaje) - „Klasický zápas před odletem domů. Někdy v přípravě obětujete výsledek, protože si ještě potřebujete něco vyzkoušet. Šancí jsme podle mě měli stejně jako soupeř, přesto je výsledek jasný," hodnotí Pavel Vrba na maltském stadionu Ta' Qali generálku na jaro.

„Trenér má v mužstvu velký respekt. Když zakřičí, je to znát, všichni pozorně poslouchají. Třeba teď o poločase nám dal v kabině pěkný céres. Takže doufám, že v lize budeme hrát tak, aby na nás už tolik křičet nemusel," popisuje dění v mužstvu zkušený křídelník Vukadin Vukadinovič.

Liberečtí Luboš Kozel a Dominik Preisler hodnotí zápas se Zlínem (3:0)Video: Tipsport

Za Vrbou jdou v lednu dvě remízy a dvě porážky. V jarní premiéře předposlední tým ligové tabulky paradoxně přivítá ostravský Baník, kde kouč během podzimu předčasně skončil. „Půjde o ligu, bude to úplně jiný zápas. Vlastně derby, takže věřím, že přijde hodně diváků," doufá Vrba.

Liberec odletí domů spokojenější. Dobře se uvedl i nový třiadvacetiletý útočník Victor Olatunji. „Už na tréninku jsme zjistili, že při hře hlavou je neskutečné kladivo. Vyhrává souboje, ve vápně je cítit," chválí spoluhráč Dominik Preisler urostlou nigerijskou posilu z AEK Larnaka.

„Byli jsme lepší a herně dominovali. Také Zlín měl šance, my jsme zápas zvládli. Vyzkoušeli jsme si na turnaji řadu variant, ale taky jsme našli v naší hře dost chyb," hodnotí liberecký kouč Luboš Kozel.

Olatunjiho nechal odehrát úvodní poločas, zamlouvá se mu. „Je to dobrý somatotyp, ukázal své schopnosti a mohl by nám pomoct," shoduje se trenér Slovanu s Preislerem.

Také Zlínu dorazili na Maltu dva urostlí útočníci, Libor Kozák a Filip Balaj. Produktivitu týmu zatím za pár prvních dnů nezvedli.

„Stále jsme jaloví v koncovce. Kozák je z posil dál, českou ligu dobře zná a je to hotový hráč. Pro Balaje jde o velkou změnu, snad si rychle zvykne. Samozřejmě věřím, že nám pomůžou oba," doufá Vrba.

Reklama

Související témata: