Hlavní obsah

Atmosféra v kabině na bodu mrazu. Sparta dostala facku, chybí intenzita i vášeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatná první půle, vyloučení Angela Preciada, závěrečný tlak, a nakonec remíza 1:1 doma s Mladou Boleslaví. Samozřejmě i komplikace v boji o titul, ligu nově vede o bod Slavia. „Velká ztráta. Mrzí nás to, atmosféra v šatně byla po utkání na bodu mrazu. Hrozné,“ popisoval stoper fotbalové Sparty Filip Panák.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Sparty spadli po remíze s Mladou Boleslaví na druhé místo v tabulce.

Článek
Fotogalerie

„Zkomplikovali jsme si boj o čelo, ale když zvládneme naše zápasy, titul vyhrajeme. Pořád ho máme ve svých rukou,“ dodal jedním dechem Panák. „Doufám, že to byla facka pro všechny, abychom si uvědomili, co nás čeká. Samozřejmě nic není ztraceno, ale zase si nesmíme nic nalhávat,“ prohlásil kapitán Ladislav Krejčí.

Celkově ale Sparta nepůsobí svěže. Platí to pro duel s Boleslaví, minulý týden v Budějovicích i sérii střetnutí před reprezentační přestávkou.

„Fyzicky jsme na tom dobře. Trenér točí sestavou, rozkládá minutáž. Myslím, že v tomhle problém není,“ odmítá Panák náročnost programu. V čem je tedy zakopaný pes? Podle stopera Letenských mančaftu možná chybí lehkost ve finální fázi.

„A intenzita. Ztratila to, co ji zdobilo před reprezentační pauzou. Měla třeba jen krátké pasáže, kdy se jí nedařilo, teď je to naopak,“ konstatoval ve studiu O2 TV zkušený trenér Zdeněk Ščasný. „Chybí i vášeň,“ uvedl Krejčí.

Panák navíc nastínil, že mužstvo do nedělního klání se Středočechy nevstoupilo dobře v hlavách: „Nebyli jsme na hřišti. Psychika je důležitá, nám se nastavit nepovedlo. Měli jsme dvě ztráty, prohraný souboj, gól ze standardky a pak se z toho těžko dostává.“

Sparta se oklepala až po přestávce. Pomohl gól Veljka Birmančeviče krátce před odchodem do kabin. Domácí tlačili i v oslabení, když za nesmyslný úder loktem do soupeře šel předčasně do sprch Angelo Preciado.

Už jedenácté vyloučení Letenských v sezoně, z toho deváté v lize. „Některé červené se těžko vyčítají, ale mnoho jich bylo zbytečných. Bavíme se o tom, jen bohužel přišla zase. Moc nevím, jak tomu přecházet, je to o zodpovědnosti hráče, aby se nenechal vyprovokovat. Hrajeme šachy na obě strany, kdo udrží nervy. Nám se to poslední dobou moc nedaří, což je škoda. Bere nám to hodně sil a možností, jak třeba zvrátit zápas,“ zhodnotil Panák.

Pozitivní tak může být jen fakt, že Sparta dokázala soupeře i v deseti zatlačit. Měla velké šance, druhou, a případně vítěznou branku však nevstřelila. „V kabině jsme se bavili, že za první půli jsme si vítězství nezasloužili. Vrátilo se nám, jak jsme k začátku přistoupili,“ vyřkl Panák. „Poslední, co bych chtěl, abychom se vzdávali, abychom se pos*ali,“ prohlásil Krejčí.

Faktem zůstává, že Sparta podruhé v ligové sezoně doma ztratila a propadla se na druhé místo. Bod za vedoucí Slavii, která zvládla sobotní vršovické derby s Bohemians. Vedle toho jsou svěřenci trenéra Priskeho ještě ve finále MOL Cupu, kde je čeká buď Zlín, nebo Plzeň.

„Víme, o co hrajeme, každý zápas je pro nás finále. Máme šanci na double,“ uvědomuje si Panák. „Naši sílu musíme ukazovat pořád. Zkušeností s velkými zápasy a otáčeních duelů máme hodně, je potřeba je potvrdit,“ burcuje Krejčí.

Spartu do konce základní části čeká duel na Bohemians, domácí střetnutí s Baníkem a výjezd do Olomouce. Slavia má venku Plzeň, Olomouc doma a končí v Hradci Králové. Při rovnosti bodů na konci nadstavby bude mistrem právě vítěz základní části.

„Žádné mužstvo nevydrží v jedné formě a vysoké intenzitě všechny zápasy. Sparta jich měla opravdu hodně. I když má široký kádr, únava se dostaví. Do neděle většinu duelů zvládala urvat, teď ztratila. Jsem zvědavý, jak zareaguje,“ shrnul Ščasný.

Měl být Angelo Preciado vyloučen?
Ano
87,8 %
Ne
12,2 %
Celkem hlasovalo 5397 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.