Hlavní obsah

Provokace Preciada? V portfoliu to nemáme, řekl Holoubek. Bál se, že mu vyloučí gólmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trénoval fotbalovou Spartu, má k ní tuze blízko i dál. Teď David Holoubek jako kouč Mladé Boleslavi výrazně srazil její šance na ligový titul. „Budu mluvit za celou kabinu. Těšili jsme se sem, užili jsme si to a bod to emočně vyhajpoval,“ lebedil si Holoubek po nedělní plichtě 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Mladé Boleslavi David Holoubek během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Boleslavský odvoz bodu zajistil slušný výkon z první půle, ale také další červený Preciadův zkrat, po kterém Sparta více než půlhodinu dohrávala o deseti.

Zaměřili jste se na Preciada? Ví se o něm, že je na provokace a oplácení náchylnější.

Tohle v trenérském portfoliu nemáme, soustředíme se na naši hru, takže zopakuju, že ne.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Vyloučený Ángel Preciado ze Sparty v duelu s Mladou Boleslaví.

Nebál jste se, že sudí Rouček vyloučí také gólmana Mikulce, který sestřelil Birmančeviče?

To rozhodně ne! Bál jsem se spíš, že po zákroku dostane druhou žlutou po rozehrávkách, které nebyly tak rychlé, jak bychom čekali.

I to ovlivnilo náladu na tribunách.

Viděli jste hodně emotivní utkání se spoustou zajímavých situací. Měli jsme výborný vstup do prvního poločasu, sehráli jsme slušné utkání. Ve druhém Sparta i v deseti přidala na intenzitě, se kterou jsme my šli dolů, ač jsme prostřídali. Sparta si chtěla zajistit body, ale jsem hrdý na kluky, nebylo to nic jednoduchého. Jsem moc rád, že odjíždíme s bodem.

Věřili jste, že po posledních výkonech Sparty byl bodový zisk reálný?

Takhle jsem o tom nepřemýšlel. Věděli jsme, že sparťané hráli v týdnu pohár v Opavě a může to být pro ně společně s cestováním kondičně náročné. Soustředili jsme se ale na naši hru a úspěch. A pozor, úplně jsme úspěšní nebyli, to by znamenalo výhru.

V závěru jste i o něj málem přišli. Nebyli jste až příliš pasivní proti oslabené Spartě?

Asi žádný trenér dobrovolně nebude křičet na hřiště, aby tým dobrovolně zalezl. Kvalita soupeře vás donutí padat níž a níž, až pak hra vypadá tak, jak říkáte. Chtěli jsme být aktivní a napadat, ale logicky jsme ztráceli půdu. Sparta i v deseti ukázala sílu. Hráče má nadstandardní, ale i my jsme podali slušný výkon.

Ten vás udržel v první šestce. Zmiňuje se, zda pro postup do pohárové Evropy není výhodnější skončit mimo ni. Váš názor?

Ty brďo, těžká otázka, ale pokusím se ji zodpovědět. Nedokážu si představit, že budeme pracovat od pondělí do pátku a v sobotu si řekneme, že nebudu chtít vyhrát. To ztrácí sportovní pointu. Je to klišé, ale jdeme zápas od zápasu. Chystáme se na dalšího a dalšího soupeře a uvidíme, co z toho vznikne.

Reklama