Hlavní obsah

Další úlet Preciada. Neakceptovatelné, řešit to budeme interně, zlobil se Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očividně se nepoučil. Obránce fotbalové Sparty Angelo Preciado dostal podruhé během několika týdnů zbytečnou červenou kartu. „Neakceptovatelné, situace zničila zápas,“ řekl trenér Brian Priske. I kvůli tomu Sparta v neděli remizovala doma s Mladou Boleslaví 1:1 a v tabulce se propadla o bod za nově vedoucí Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Vyloučený Angelo Preciado ze Sparty Praha diskutuje s rozhodčím Ondřejem Pechancem.

Článek
Fotogalerie

Preciado je muž několika tváří. Fotbalově výborný, hlavně v jarních zápasech Evropské ligy ukázal, jaký v něm dřímá potenciál. Jenže vedle toho přibývá excesů. Duel s Boleslaví se v jednu chvíli začínal přiostřovat a Preciado v 58. minutě jednoduše selhal. Po kontaktu se záložníkem hostí Bensonem Sakalou spadl na zem a po soupeři se ohnal loktem.

Sudí Karel Rouček ihned tasil červenou. „Je to na zodpovědnosti hráče, nenechat se vyprovokovat. Hrajeme šachy na obě strany, komu vydrží nervy. Nám se to poslední dobou moc nedaří,“ narážel obránce Filip Panák na fakt, že Sparta viděla v sezoně už jedenáctou červenou napříč všemi soutěžemi. „Preciado poškodil tým, vyřešíme to interně,“ nastínil Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Situace před vyloučením. Angelo Preciado ze Sparty Praha a Benson Sakala z Mladé Boleslavi.

Nejde o první Preciadův zkrat. Začátkem března v ligovém derby trefil po souboji kopačkou slávistu Jana Bořila a rovněž putoval předčasně do sprch. Dostal stopku na tři utkání. Dá se očekávat, že teď bude trest ještě vyšší.

„Moc jsem faul neviděl, ale kluci říkali, že se ohnal loktem. Pak jsem si prohlédl záběry, za mě červená jasná,“ řekl záložník Boleslavi Tomáš Ladra. Trenér hostí David Holoubek pak odmítl, že by se jeho tým soustředil třeba na vyprovokování daného hráče. „Tohle v našem portfoliu není,“ pravil.

Šestadvacetiletý Ekvádorec dorazil na Letnou v září z belgického Genku za přibližně 75 milionů korun. Ukazuje jinou typologii, je rychlý, mrštný, často si podmaňuje pravou stranu hřiště. Teď však znovu ukázal svou stinnou stránku. „Zůstane v kabině, co si řekneme,“ uvedl kapitán Letenských Ladislav Krejčí.

„V první chvíli jsem si říkal, co Sakala blbne. Samozřejmě situaci přihrál, taková intenzita nebyla, ale Preciado nemá podobné věci dělat. Zbytečné, vůbec tomu nerozumím,“ komentoval to ve studiu O2 TV Sport bývalý reprezentant Václav Kadlec.

„Remíza je pro Spartu jednoznačně ztráta. Postupem zápasu přebírala otěže a nebýt stupidity Preciada, asi by utkání zvládla,“ měl jasno zkušený kouč Zdeněk Ščasný.

Měl být Angelo Preciado vyloučen?
Ano
87,8 %
Ne
12,2 %
Celkem hlasovalo 5397 čtenářů.

Reklama